Eerste Paasdag

'Wat ga jij op je paasei schilderen?'
'Een portret van Bob Dylan.'
'Waarom?'
'Omdat de tekst van "It's alright, ma (I'm only bleeding)" te lang is om op 't ei te krijgen.'

Ik weet niet hoe jouw Eerste Paasdag er uit ziet, maar ik ben vanochtend naar een rommelmarkt gereden waar ik drie speelfilms op dvd heb gekocht ('Een eurootje per stuk meneer') waarvan ik weet dat Dylans muziek er in te horen is. Welke films? Nou, Around the bend, Blow en Wonderland.
Ik weet het, het is een wat vreemd bijverschijnsel van het fenomeen verzamelen, maar ja, ik heb ook nooit beweerd dat ik ze allemaal op een rijtje heb...

Naast deze drie dvd's heb ik nog een singletje gekocht. Geen Dylan-single, maar wel een single met op de achterzijde van het hoesje reclame voor Self Portrait. Kijk, dat is dan weer een mooie aanvulling op mijn serie over Dylan en reclame van een tijd geleden.
Het hoesje is in Duitsland gedrukt, vandaar ook dat de hoes van de Duitse persing van Self Portrait is afgedrukt. Die Duitse persing is makkelijk te herkennen aan het feit dat de titel van het album + Dylans naam op de voorzijde van de hoes zijn afgedrukt. Die eerste Duitse persing had op de voorzijde een gouden sticker met de tekst 'CBS Star Serie - 2LPs - DM 25,-' (zie hier) wat ook op de achterzijde van het afgebeelde hoesje is gedrukt.
Vanaf 1972 werd een Nederlandse persing in Duitsland verkocht, nu met een zilveren sticker en in de 'Super Star Serie'. Niet alleen de sticker werd veranderd, maar ook de prijs: DM 29,- (zie hier)

Enfin, inmiddels thuis laat ik het vierde deel van The Bootleg Series door de kamer knallen. En dat terwijl heerlijk weer is. Misschien moet ik toch maar even naar buiten.
Even dan.

Geen opmerkingen: