Dylan kort #1012

Bokser Rubin 'Hurricane' Carter is overleden. Carter werd veroordeeld voor moord, maar was volgens eigen zeggen, onschuldig. In de gevangenis schreef hij zijn boek The Sixteenth round. In 1975 schreef Bob Dylan het nummer 'Hurricane' over Carters onterechte veroordeling. In 1985 kwam Carter alsnog vrij. Hij vestigde zich in Canada waar hij de organisatie Innocence International oprichtte, een organisatie die zich inzet voor de belangen van ten onrechte veroordeelde gevangen. Carter overleed gisteren op 76 jarige leeftijd. Zie onder andere hier.[met dank aan Alja voor de tip]
'Dirty lie' of 'Dirty lies' is een door Bob Dylan geschreven nummer. Bob Dylan speelde - voor zover bekend - het nummer slechts één keer, tijdens repetities voor de Europese tournee van 1984, in Verona, eind mei 1984 (zie hier). Dit nummer is nu door The Secret Sisters opgenomen, het staat op het album Put your needle down.
Nog even over die titel: Olof Björner geeft op zijn website de titel 'Dirty lies', Glenn Dundas in zijn boek Tangled heeft het over 'Dirty lie'. In het boek Copyright files van Tim Dunn - een goede bron voor het correct schrijven van songtitels - komt dit nummer niet voor, blijkbaar was tot voor kort dit nummer nog niet door copyright beschermd.
Ik heb de versie van 'Dirty lie' van The Secret Sisters nog niet gehoord, ik kan er dan ook nog niks zinnigs over zeggen.

Geen opmerkingen: