Dylan kort #918 - Tempest

'Duquesne whistle': Inmiddels allemaal de eerste single van Tempest gehoord? Dat kan hier. Zie ook het bericht hieronder. De tekst van 'Duquesne whistle' schreef Dylan samen met Robert Hunter. De eerste vraag die dit oproept is of dit ook voor de overige nummers op Tempest geldt. De tweede vraag: zijn Dylan & Robert Hunter wederom bij elkaar gekropen voor een nieuwe 'schrijfsessie' of is 'Duquesne whistle' een overblijfsel van de schrijfsessie voor Together through life?
'Duquesne whistle' is inmiddels ook te koop via Amazon.com. Amazon.de biedt de single pas per 31 augustus aan.
Gazet van Antwerpen: hier.
Meer Tempest: Met dank aan The Examiner (zie hier) valt er nog veel meer te melden over Dylans nieuwe album:
29 augustus: Een videoclip voor 'Duquesne whistle' zal voor het eerst te zien zijn op de website van The Guardian. De video is geregisseerd door Nash Edgerton.
31 augustus: Via Sound Graffiti zullen op verschillende surfers over de wereld - willekeurig gekozen - nummers van Tempest gedraaid worden. In theorie moet het dus mogelijk zijn om vrijdag al Tempest in z'n geheel te horen.
7 september (Berlijn) & 10 september (Londen, Los Angeles, New York): opening 'Bob Dylan Tempest pop-up store'. Het is mij niet helemaal duidelijk, maar wat ik er van begrijp staan deze zogenaamde 'pop-up stores' een week lang in het teken van Dylan. Daarnaast zal er via deze winkels een beperkt aantal gesigneerde cd's (Tempest) verkocht worden. Verder uiteraard de 'extra' merchandise om het een & ander luister bij te zetten.
'Roll on John': Dylans eerbetoon aal John Lennon, Beatlesfanclub. [met dank aan Dirk voor de tip]
De hoge verwachtingen: Zie hier. [met dank aan Dirk voor de tip]

Bob Dylan en Regina Havis: hier.
Stemmen: 'Wie is de grootste mannelijke muzieklegende'. Je kunt kiezen uit Elvis Presley, Michael Jackson, Bob Marley, Paul McCartney & Bob Dylan. Zie hier.
Muzikale smaak ontwikkeld: onder andere Blonde on blonde, zie hier.
28 augustus 1963: The March on Washington, zie hier.

Geen opmerkingen: