donderdag

Tijdens het wachten op de drukproeven van Luister je nou alweer naar Bobby; de Bob Dylan aantekeningen 2011 - 2012 schrijf ik rustig verder. Het doorlezen & waar nodig corrigeren van die drukproeven is de laatste stap voor het boek naar de drukker gaat. Luister je nou alweer naar Bobby verschijnt, volgens de planning van de uitgever, op 2 oktober.
Ik schrijf ondertussen dus rustig verder. Of al die nieuwe krabbels & aantekeningen uiteindelijk ook weer een boek zullen opleveren, zie ik wel. Ik heb geen haast, ik doe mijn ding.
In de uren die overblijven luister ik naar muziek (uiteraard) & lees ik. Al jaren bestaat mijn leesdieet voor ruim 90% uit boeken over Dylan. De laatste paar weken is dat iets minder & lees ik vooral ook veel (Nederlandse) literatuur. Opvallend is hoe vaak ik Dylan tegenkom in die boeken. Je zou bijna denken dat ik de boeken er op uitgekozen heb (onbewust is dat misschien ook wel zo).
En dan was er nog gisteravond een aflevering van Flashpoint op de buis. 'Mevrouw Tom' keek. De woorden 'The Times they are a-changin'' uit de mond van een van de acteurs liet mij opkijken van mijn boek. Vlak daarna hoorde ik diezelfde acteur zeggen: 'Times they are a-changin'' - met de nadruk op 'are' - waardoor de zin een niet iets andere betekenis krijgt.
Casper-de-dwerghamster begint in te dutten, een teken dat de dag is begonnen. Het is donderdag, zegt de kalender. Donderdag is een mooie dag om Dylan te draaien.

Geen opmerkingen: