Dylan kort #906

De naam? De naam is...: Journalist Frits over de naamsverandering van Dylan (gisteren 50 jaar geleden), zie hier.
Tom Barman: 'Ik moest laatst denken aan Ballad of a thin man van Bob Dylan, waarmee hij eigenlijk ook zichzelf bekritiseert.' Meer hier.
Van Asylum naar CBS: 10 augustus 1974, zie hier.
De 50 beste Dylan songs: MisterMindMaps waaraan je een bijdrage kunt leveren door je top 7 aan te leveren. Zie hier.
'Early Roman kings': Hieronder nog een reactie op het beluisteren van 'Early Roman kings'. Meer reacties - positief, negatief of ergens daar tussenin - blijven meer dan welkom. Het aardige van het lezen van al die reacties, vind ik, is dat ze mijn oren kunnen openen.

Dag Tom,

In tegenstelling tot sommige anderen vind ik  'Early Roman kings' een aangename verrassing. Tuurlijk het is niet de meest originele muziek, maar ik hou erg van dit soort blues (ta da ta daa) kan me niet schelen waar het op lijkt ('Mannish boy' van Muddy Waters, schiet me te binnen). En dan een heel heldere melodielijn op de achtergrond (harmonica toch? ) plus een goed bij stem zijnde Dylan. Vind ik trouwens toch de laatste tijd. Voor zover ik dat kan beoordelen van fragmenten van de laatste Europese tour. Zat o.a. een uitvoering van 'Simple twist of fate' bij, die mij (ondanks de slechte kwaliteit, want bij een liveconcert via hoe heet zo’n apparaatje opgenomen en dan afgespeeld op m’n computer) bijna tot tranen roerde. Kortom ik kijk uit naar de rest van
Tempest en  als die net zo is ben ik dik tevreden. Ofwel een echte teaser dat ERK. kom nou maar op met de rest!!!

hartelijke groet
Corry


Geen opmerkingen: