Dylan kort #907

Dylan naar de beurs: Bericht uit de Telegraaf van afgelopen donderdag, in de eerste drie zinnen gaat het al fout: '"The times they are a-changin'" zong hij bijna vijftig jaar geleden. De muziek van Bob Dylan staat symbool voor de alternatieve cultuur van de VS in de jaren 60. Hoezeer de tijden veranderd zijn blijkt nu uit het feit dat Wall Street brood ziet in de voormalige protestzanger.'
De grieven: geachte journalisten, stop eens met de songtitel 'They Times they are a-changin'' uit haar context te rukken om een artikel 'geinig' te beginnen. Het is al zeker 30 jaar niet meer 'geinig'. Verder word ik zo langzamerhand strontziek van het stempel 'de protestzanger'. Alsof de man alleen protestsongs heeft geschreven / gezongen. En tot slot: ook na de jaren 60 heeft Dylan goede muziek gemaakt.
Dat moest er even uit. Opvallend aan dit bericht is dat geschreven wordt dat de optredens & radio- & tv-uitzendingen als onderpand dienen, terwijl in het bericht van RTL staat dat de auteursrechten als onderpand dienen. Dat is een groot verschil. Dylan is inmiddels 71 jaar oud, het aantal optredens dat hij nog zal kunnen geven zal niet zo extreem groot meer zijn, terwijl de auteursrechten op de songs - mede gezien het aantal covers dat nog steeds verschijnt - alleen maar aan waarde blijft groeien.
Met dank aan Arie voor het sturen van de scan van het artikel!
Rotterdam 2002: Na aanleiding van het bericht gisteren, met het artikel over Dylans optreden in Rotterdam in 2002, kreeg ik onderstaande e-mail van Loek:


Beste Tom,
Het WAS een goed concert, zelfs m’n 2 zoons die behoorlijk kritisch zijn waren vol lof.
Luister nog maar eens naar:
Sharp Eyed Senor Of The Lowlands. (Rattle Snake)
Met groeten,

Loek


Ik kan het alleen maar ten volle eens zijn met Loek, het was inderdaad een fan-tas-tisch concert. Eentje om in te lijsten.

4 opmerkingen:

hildairene zei

Zoals hij zelf ooit zei:

It's easy to see without looking too far
that not much is really sacred

Ik heb t zelfde gevoel als ik een opblaaspop zie die
De Schreeuw van Edward Munch moet voorstellen...

Hilda

F zei

Sharp Eyed Senor Of The Lowlands ?

tom zei

@F: zie hier: http://www.bobsboots.com/CDs/cd-s30.html

F zei

hahaha

Ik begrijp het. Het klonk als een medley maar leuke titel.