Liefdesliederen

Van Corry ontving ik via de e-mail onderstaande reactie op 'Dylan kort #872', waarvoor dank! Bijdragen over liefdesliederen, 'het kwartiertje' & andere bijdragen voor deze blog blijven meer dan welkom & kunnen naar tom_dylan@hotmail.com

 Beste Tom,

Bonafide liefdesliedjes. Wat een gekke term. Liefde, de duur doet er niet toe, is bonafide of het is geen liefde. Trouwens dat woord “liedjes” : ik weet het niet hoor als het over de songs van Bob Dylan (en anderen) gaat. Zijn dat nou “liedjes”of liederen. Nou ja.
Wat mij betreft mogen er nog wel een paar door Dylan geschreven en gezongen “liefdesliederen” (ik weet ook geen betere term) genoemde worden, behalve de  al genoemde , zoals“I want you”, “Tomorrow is a long time” etc. Wie zegt trouwens dat lust niet samen gaat met liefde? Oké er kan heel goed lust zijn zonder liefde, maar liefde zonder een of andere vorm van lust? Hangt er misschien van af wat je onder “lust”verstaat. En liefde hoeft natuurlijk niet alleen liefde voor een partner te zijn.
Maar goed. ik denk bijvoorbeeld al gauw aan “One too many mornings”. Gaat wel is waar over uit elkaar gaan, maar toch. Ik heb het ooit eens grijs gedraaid in een periode van eigen liefdesverdriet.
Ook niet te vergeten “Love minus zero/ no limit”. En “In the Summertime”.
En als het gaat over een bijv. liefde voor je kinderen: “Lord protect my child”. Waarschijnlijk schieten me er zometeen nog wel een paar te binnen, maar hier laat ik het maar even bij.
Hartelijke groet,
Corry

Geen opmerkingen: