Dylan kort #876

Tournee 2012: Er zijn wederom twee concerten toegevoegd aan de aanstaande tournee door Amerika:
26 augustus: Cincinnati, OH
30 augustus: Salisbury, MD
21 juni: Op 21 juni 1981 begon Dylan aan een tournee door Europa, zie hier.
Opleiding: Een opleiding volgen in Nijmegen? Overweeg dan 'Persoonlijke identiteit: wisselwerking tussen hart en ziel' door dr. J.A.P. Dupont. Ik citeer: 'Zoals de titel van de cursus aangeeft, bestaat de persoonlijke identiteit niet enkel uit ons hart. We zijn meer dan wat we verlangen. Bob Dylan illustreert dat met de woorden: "I gave her my heart, but she wanted my soul..."De mens heeft ook nog een ziel.' Zie hier.
The Times they are a-changin': Ik citeer: 'Na de tweede wereldoorlog zal de buurt van het vliegveld pas echt meegezogen worden in de vaart der volkeren. In de jaren 50 en begin jaren 60 van de vorige eeuw wordt de hele omgeving zowat volgebouwd. Het inspireerde Bob Dylan tot zijn lied “the times they are a changin”.' Zie hier. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar als ik dit lees, zakt de moed mij in de schoenen.
De beste albums van de jaren '70: Het lijstje van Daan met Blood on the tracks op nummer 7. Zie hier. [Ik heb moeite met het serieus nemen van Daan. Hoe kan een album uit de jaren zeventig beter zijn dan Blood on the tracks?]
My name is New York:

Hoi Tom,

Op je weblog schrijf je over My Name Is New York.
In dat boek staat een foto van Dylan's debuut, met daarop een handgeschreven fragment uit Song to Woody.
Je hebt die foto eerder gezien, maar je weet niet waar.

Misschien wel in het Scrapbook.
Je weet wel, dat plakboek over de periode 1956 - 1966.
Je zult dat Scrapbook vast hebben.
Ik heb Scrapbook in mijn kast staan.
Tijdens het lezen van je 'herinnering' "(Dit heb ik ergens eerder gezien, al weet ik niet meer waar...)", moest ik aan het Scrapbook denken.

Kortom: ik vermoed dat je die foto in het Scrapbook hebt gezien.

Groet,
Frits

Beste Frits,

Je vermoeden is correct: de afbeelding van de beschreven hoes van Bob Dylan in My name is New York is inderdaad ook te vinden in The Bob Dylan scrapbook 1956 - 1966.
Ik vraag me af of ik me zorgen moet maken over mijn geheugen. Aan de ene kant ervaar ik het als positief dat ik de afbeelding in My name is New York herkende, aan de andere kant is het natuurlijk vreemd dat ik me niet kon herinneren waar ik die afbeelding had gezien.
Ik heb - om het geheugen wat te ondersteunen - ooit wel eens het plan opgevat om een index voor alle afbeeldingen in de boeken over Dylan te maken. Maar de gedachte aan de hoeveelheid werk die dit zou opleveren heeft me tot nog toe altijd nog tegengehouden. Bovendien heb ik nu al regelmatig het gevoel dat ik tijd te kort kom. Het is leuk hoor, die Dylan-verslaving, begrijp me vooral niet verkeerd, maar als ik zie hoeveel tijd erin gaat zitten...
Ik heb altijd meer plannen dan tijd om ze uit te voeren, dat is mijn mankement.
Enfin, genoeg daarover. Ik schenk nog een kop koffie in & zet een plaat van Dylan op. Er zijn slechtere manieren om de dag door te komen.

groet,

Tom

1 opmerking:

hildairene zei

Hallo Tom,
nee de moed zinkt mij niet in de schoenen maar de vermanende schoolfrik wordt in mij wakker en ik heb op de betreffende blog een reaktiegeplaatst...een grap is goed maar een totaal misplaatste grap mag ja moet ik bekritiseren....

Hilda