Het kwartiertje van Hilda

Hallo Tom,

Mijn 'kwartiertje ' verliep als volgt.....

Ik zou toch gezworen hebben dat ik op de blog een verzuchting had gelezen van iemand met betrekking tot 'Do Re Mi'....die persoon wenste zich een videoopname......er ging bij mij een kwartje vallen want ik wist dat ik die had.....kon m eerst niet vinden in video sectie tot ik mij herinnerde dat ie in de cd sectie zat vanwege afmeting doosje...

Vervolgens kon ik op de blog nergens die verzuchting meer terugvinden.....

Al met al werd het een 'stief kwartiertje' met als resultaat dat ik op m'n speurtocht het nummer
'Up To Me' tegenkwam en dat minstens 3 keer achter elkaar beluisterd heb op m'n loopje naar de bieb.....prachtig toch......en omdat  ik daarna naar 'Heart Of Mine' en 'I Want You' heb
geluisterd op de terugweg...een mooi trio.....

Dag Hilda


Hallo Hilda,


Allereerst dank voor je 'kwartiertje'.
Ik moet bekennen dat ik me niet kan herinneren dat er ooit een verzoek om de video van 'Do re mi' op de blog heeft gestaan. Dat ik me dat niet kan herinneren, zegt niks. Ik vergeet makkelijk.
Zoekende op de blog kwam ik wel twee andere zaken tegen over 'Do re mi' die ik al lang weer vergeten was. Zo zou Dylan twee nummers van Woody Guthrie hebben opgenomen voor The People speak (te weten 'Vigilante man' en 'Do re mi') & de reden waarom - aldus Howard Zinn, de man achter The People speak - Dylan een nummer van Guthrie speelt terwijl Eddie Vedder 'Masters of war' zingt. (Zie hier & hier)

Het terugvinden van het bericht dat Dylan naast 'Do re mi' ook 'Vigilante man' heeft opgenomen voor The People speak zet me aan het denken. Een tijdje geleden dook het bericht op dat later deze maand het boek My name is New York zal verschijnen. Dit boek gaat over Woody Guthrie. Er was ooit sprake van dat er ook een cd o.i.d. zou verschijnen (& onlangs las ik ergens dat er inderdaad opnamen zijn gemaakt), maar tot op heden heb ik nog nergens informatie over deze cd kunnen vinden.
Zou Dylans opname van 'Vigilante man' gebruikt worden voor de cd die mogelijk de release van My name is New York moet begeleiden?
Het is natuurlijk alleen maar speculatie & ik heb geen enkele reden om aan te nemen dat dit inderdaad het geval is. Maar, als ik eerlijk ben, staat die gedachte mij wel aan. Laat ze die cd bij My name is New York maar uitbrengen, met 'Vigilante man' door Dylan.

Een mooi kwartiertje, het te vaak vergeten 'Up to me', vervolgens 'Heart of mine' waarover ik al te vaak heb gelezen dat er een eerdere, betere opname van is (prima gedachte an sich, ware het niet dat het de oren verstopt) & het wonderschone 'I want you'. Van 1974 naar 1966 met daartussen een bezoek aan 1981.
Nu ik er over nadenk, staan deze drie nummers alle drie op de derde cd van Biograph, is dat toeval, of heb je naar die cd geluisterd?

groet,

Tom

Geen opmerkingen: