Dylan kort #877

23 juni: Op 23 juni 1978 gaf Dylan voor het eerst een concert in Nederland. Zie hier. Polygoon, hier.
Docu: Binnenkort in Paard van Troje een docu over Dylan. (Welke?) Zie hier.
'Times' / 'Absolutely': In 'Dylan kort #876' plaatste ik een link naar een stuk met de titel 'The Times they are a-changin''. Mijn commentaar bij die link viel in verkeerde aarde. Inmiddels staat er een nieuw bericht op dezelfde blog met de titel 'Absolutely sweet Marie'. Zie hier. (Mooie foto)

Teruggevonden aantekening (#4453): 'Vandaag kwam het nieuws naar buiten dat Dylan eerder dit jaar nummers voor een nieuw album heeft opgenomen. David Hidalgo speelt ook weer mee waardoor het me niet zou verbazen wanneer het nieuwe album muzikaal in het verlengde van Together through life ligt. Daarom twee keer achter elkaar dit album dat ook al weer bijna drie jaar oud is beluisterd. Mooi album, maar ik kan er vandaag niet ècht inkomen. Daarna Knoxville 1980 dat werkelijk schitterend is. Zeer meegaand publiek. Dylans stem is elastiek op deze opname. De post bracht Drawn blank terwijl ik vandaag wat anders verwachtte. Drawn blank is fantastisch, ik ben hier erg blij mee. Het laatste echte gat in de boekenkast is nu gevuld.'

Bovenstaande aantekening is al weer ruim drie maanden oud. Ik schreef het voor mezelf, om niet te vergeten. In die drie maanden sinds het eerste bericht is er niet tot nauwelijks meer nieuws over Dylans nieuwe album naar buiten gekomen.
Van het beluisteren van Knoxville '80 kan ik me niet weinig meer herinneren. Er is te veel om het allemaal in het achterhoofd te houden. Drawn blank heb ik in de afgelopen drie maanden meerdere malen uit de kast gepakt om het door te bladeren.
Het is maar de vraag of ik Drawn blank ook gekocht had wanneer de tekeningen in dit boek niet van Dylans hand waren. Waarschijnlijk niet.
Maakt me dat tot een ziekelijke fanaticus? Misschien wel, het maakt me in ieder geval niet uit. Ik ben er niet minder gelukkig onder.

Geen opmerkingen: