Dylan kort #865

Nieuwe release: Over enkele dagen verschijnt de 4 cd box Make it your sound, make it your scene; Vanguard records & the 1960s musical revolution. Op deze cd staat één nummer van Bob Dylan: 'North country blues' opgenomen tijdens het Newport Folk Festival van 27 juli 1963.
Volgens de recensent van the Guardian gaat het om een 'previously unreleased version' van 'North country blues'.
Gaat dan eindelijk een lang gekoesterde wens in vervulling? Gaan dan eindelijk de archieven van Vanguard open? Deze 'North country blues' hebben al, maar eigenlijk ook weer niet.
'North country blues' - opgenomen op het Newport Folk Festival van 1963 - verscheen eerder op de dvd The Other side of the mirror. Die opname werd gemaakt door Murray Lerner. De opname die zal verschijnen op Make it your sound is gemaakt - zo neem ik aan gezien de ondertitel van deze release - door Vanguard. Een andere opname van hetzelfde optreden dus.
Volgens het boek van Olof Björner speelde Dylan op 26 juli 1963 'North country blues', volgens mij moet dat 27 juli 1963 zijn. Voor meer over die datum & de verschillende opnamen van het Newport Folk Festival van 1963, zie hier.
Reactie op 'Dylan kort #864': 
Hallo Tom,

Ik krijg t niet voor elkaar om commentaar te leveren dus dan maar zo: ik heb twee broers die 14 en 9 jaar jonger zijn dan ik en ook groot liefhebber en ik heb ook een stuk of wat neefjes tussen de 20 en de 30 die er wel pap van lusten....dus....onzin......wel merk ik vaak dat mannen meer voor hun liefde uitkomen dan vrouwen....zo lijkt t tenminste.....

Groetjes maar weer...
Hilda

Singer / songwriter: Ik citeer: 'Elton John is een even grote singer songwriter als Bob Dylan maar hij maakt pop.' Reactie: Een vis is net zo nat als een druppel water, maar dan met karakter. Zie hier.
Cover: 'Blowin' in the wind' op mondharmonica.
New morning: Vergeet niet het stuk over de door Music on vinyl uitgegeven versie van New morning hieronder te lezen.

Geen opmerkingen: