releases in 2009 - en wéér een nieuwe dvd...

De Dylan-releases blijven maar opstapelen in 2009. Allereerst zijn er natuurlijk de twee albums Together through life en Christmas in the heart, waarvan de luxe-uitgave van de eerste een bonus-cd met een aflevering van Theme time radio hour bevatte, en een dvd met een interview met Roy Silver en de Witmark-demo-versie van Blowin' in the wind.
De reïssues van New morning, Before the flood, The Basement tapes en Dylan & the Dead.
De singles van Beyond here lies nothin' en Must be Santa met op de B-kanten de non-albumtracks Down along the cove (live-versie) en 'Twas the night before Christmas, een opname uit een aflevering van Theme time radio hour.
California op de NCIS-soundtrack en Do re mi op The People speak.
De dvd-cd How sweet the sound van Joan Baez met daarop het duet met Dylan van I pity the poor immigrant en fragmenten van een Dylan-interview op de dvd.

Al een indrukwekkende lijst voor één jaar - en ja, bovenstaande lijst is nog niet eens compleet, hierin heb ik nog niet eens de 9dvd The Rock and roll hall of fame live boxset of de 7dvd Saterday night live: the complete fifth season 1979 - 1980 opgenomen, om nog maar te zwijgen van de heruitgave op cd, voor de eerste keer op cd, van het mede door Dylan geproduceerde album Barry Goldberg van Barry Goldberg, waarop Dylan een aantal achtergrond-vocalen en percussie voor zijn rekening neemt. Ik heb mij laten vertellen - de cd nog niet gehoord - dat deze cd-heruitgave een andere mix bevat dan het originele album.

O ja, die verzamelaar, The Collection bijna vergeten.
En nu ik toch bezig ben, de heruitgave op vinyl, door Sundazed van Selfportrait.

En alsof bovenstaande nog niet genoeg is voor één jaar, verschijnt later deze maand de dvd Hard rain: our headlong collision with nature met daarin een opname van Dylan's A Hard rain's a-gonna fall voorzien van foto's van Mark Edwards (herinner je je het boek Hard rain onze frontale botsing met de natuur nog waar ik eerder over schreef? Die Mark Edwards dus).
De film zal niet de studioversie van A Hard rain's a-gonna fall of de 'heropname' van dit nummer uit 2007 bevatten, maar de live-versie van 26 oktober 1963, ook te vinden op The Bootleg series vol. 7 - No direction home: the soundtrack.

Iets vergeten? Plaats een reactie of stuur een e-mail.

Geen opmerkingen: