Dylan kort #311


Het samenstellen van lijsten met concertdata, met name uit de eerste helft van de jaren zestig, is erg lastig. Een aantal mannen, zoals Glen Dundas, Clinton Heylin en Olof Björner hebben hier veel tijd in gestoken en uitvoerig over geschreven. Maar hoe goed deze mannen ook speuren, soms blijft het giswerk, aannames. Zo staat al jaren, ten onrechte blijkt nu, in de boeken dat Dylan op 6 november 1965 een concert gaf in Buffalo, New York en op 20 november in Rochester, New York.
Dave Meinzer dook onlangs in microfilms van twee locale kranten en vond een advertentie in de Buffalo Evening News van 3 november 1965 voor een concert van Dylan op 20 november 1965 in de Kleinhans Music Hall in Buffalo.
Op 20 november 1965 speelde Dylan dus niet in Rochester, maar in Buffalo. En op 6 november? Wie zal het zeggen.

Volgens de website van fanzine Isis zal Dylan hoogstwaarschijnlijk in maart en april 2010 door Japan en Taiwan touren. Dit zijn nog slechts geruchten, al is het in de laatste maanden duidelijk geworden, met de eerste geruchten rond Together through life en Christmas in the heart, dat de kans erg groot is dat geruchten door Isis verspreidt, uiteindelijk waar blijken te zijn.

Mooi vals is niet lelijk o.a. over Dylan op upsidedaan.
Saai door Jan Mertens, over kerst en Must be Santa.

Geen opmerkingen: