Dylan kort #322 - meer aanvullingen

Ik ontving vanmiddag twee e-mails van Rob. De eerste over Lost in Juarez (zie hieronder):

Hey Tom,

Prachtig bericht over dit boek, en zeker de kleine wat saaie dialoog over Dylan’s touren. Het maakt nieuwsgierig naar het boek. Het is wel leuk om nog één of twee stukjes over Dylan uit het boek te lezen op je blog.

groet

Rob


De eerder hier geplaatste dialoog uit Lost in Juarez is als één van de weinige stukjes uit het boek dat goed op zichzelf kan staan, buiten de context van het boek. Al lezende in het boek zal ik kijken of ik nog één of twee geschikte stukken tekst om hier te plaatsen kan vinden.
Regelmatig wordt in het boek een titel van een Dylan-nummer genoemd waar de hoofdpersoon, Lake Weston, naar luistert. De nummers waar Weston naar luistert zijn door de auteur, Douglas Lindsay, zorgvuldig gekozen. Ze passen eigenlijk altijd perfect binnen de situatie waarin de hoofdpersoon zich bevindt. De auteur moet goed op de hoogte zijn van Dylan's werk om op deze manier daar nummers van Dylan te kunnen verwijzen. Een voorbeeld hier citeren, zou naar mijn idee niet werken.

De tweede e-mail van Rob:

Hoi Tom,


Op mijn blog Life’s A Coconut heb ik een deel 1 van een essay gepubliceerd, in kladtekst. Eigenlijk ben ik best al wel tevreden, maar ik ga er aan sleutelen, dus je kunt ook nog één of twee dagen wachten met vermelden op je blog.


Ik zal je melden wanneer ik de belangrijkste wijzigingen heb door gevoerd. Uiteraard is er ook niets op tegen als het toch al publiceert want ik vermeldt wel linken naar de interessantste recensie van Christmas In The Heart.

Groet

Rob

Deel één van Bob Dylan the composer kun je hier vinden.

Geen opmerkingen: