Dylan kort #306


De nominaties voor de Grammy Awards (zie ook Dylan kort #304), hier.
De betekenis van muziek - what music might mean to me. over Mississippi op Life's a coconut.

Na het overzichtje, hieronder, van de releases in 2009, dwalen de gedachten als vanzelf af naar het aankomende jaar. In 2010 zal in ieder geval The People speak op dvd uitkomen, maar zal dit alleen een Amerikaanse release (regiocode 1) worden, of ook een hier te kopen / bekijken release (regiocode 0 of 2)?
In 2010 zal waarschijnlijk ook de film My own love song in roulatie komen met daarin nieuwe versies van Precious angel en What good am I?, en een aantal instrumentale nummers van Dylan, opgenomen tijdens de sessies voor Together through life. Of er ook een soundtrack op cd zal verschijnen, is nog niet duidelijk.
Daarna is het koffiedik kijken. Zal in 2010 eindelijk de geplande 2cd-versie van Blood on the tracks verschijnen? Het tweede deel van Chronicles? En hoe staat het met het Hank Williams-project? Het vervolg op de documentaire No direction home over The Rolling Thunder Revue? De plannen om met Robert Hunter een musical te schrijven? Een nieuwe aflevering van The Bootleg series of misschien zelfs wel wéér een nieuw album?
En hoe zit het met het remasteren van Dylan's oeuvre? Er zijn nog genoeg Dylanalbums die een geremasterde heruitgave verdienen, te beginnen met Hard rain.
Dan was er al weer jaren geleden sprake van een cd-uitgave, voor het eerst, van de twee Victoria Spivey-platen waarop Dylan te horen is. Die plannen liggen waarschijnlijk naast de plannen om The Freewheelin' Bob Dylan als dubbel-lp uit te brengen.
En wat gaat Sundazed doen in 2010?
Het blijft koffiedik kijken...

Geen opmerkingen: