Dylan kort #325

Twitter: Emma doet een ontdekking.
Youtube juweel: San Francisco pressconference op de weblog van Erik.
Tangled up in blue - Bob Dylan zingt Dylan op VKblog.

Gisterochtend drie keer achter elkaar Christmas in the heart gedraaid, de kinderen dansten rond de kerstboom terwijl Must be Santa uit de boxen knalde.
Met het binnenkomen van het bezoek, moest de cd maar uit. Niet iedereen houdt van Dylan en dan, met een kamer vol mensen is de muziek niet meer te horen.
Het is goed zo.
Onder de kerstboom vond ik een OOR (nr. 11 december2009) met daarin de Top 100 van de jaren nul; de beste cd's van 2000 - 2009. Opvallend is dat Dylan helemaal niet in de top 100 voorkomt, geen "Love & Theft", Modern times, Together through life of Christmas in the heart. Nou kan ik zeer verongelijkt gaan lopen schelden en tieren op de samenstellers van de lijst, maar eerlijkheidshalve kan ik er niet over oordelen. Van de 100 cd's uit de lijst, ken ik er slechts één: Don't give up on me van Solomon Burke. Ik kan geen vergelijking maken.
In deze OOR ook een (korte) recensie van Christmas in the heart van René Megens:
In zijn onmetelijke wijsheid heeft Bob Dylan besloten om een album met kerstliedjes op te nemen. Van een eigenwijze singer-songwriter als Dylan verwacht je dan een plaat met eigen werk. Dat is op Christmas In The Heart niet het geval, want stoorzender Dylan kraait zich door een stel standards, waaronder I'll Be Home For Christmas, Winter Wonderland en Little Drummer Boy. Kerstliedjes die al miljoenen keren zijn uitgevoerd. Het Amerikaanse icoon heeft hulp gehad van onder meer de Mixed Voice Singers, die het veelal uitgemolken materiaal een aantal keren een gelikt karakter geven. Dit totaal overbodige album is serieus bedoeld. Zo gaan de royalties naar het World Food Programme. Maar Christmas In The Heart laat zich luisteren als een grote mislukte parodie.
In dezelfde OOR staan ook nog recensies van de cd Theme time radio hour with your host Bob Dylan - season 2 (door Herman van der Horst) en het boek Dylan: 100 songs and pictures (door Tom Engelshoven)

Geen opmerkingen: