Dylan kort #314


The People speak pt. 5 op youtube (na ongeveer 2 minuten is Dylan's versie van Do re mi te zien), met dank aan Henk voor de tip!
Christmas in the heart winnen? Kijk op de website van radio 1.
Bob Dylan X30 op HoochieKoochie.

Nu de kerstdagen (bijna) binnen handbereik zijn, kan ik me voorstellen dat Christmas in the heart wat vaker de weg naar de cd-speler / de draaitafel vindt en dat die kerstmuziek van Dylan nu anders klinkt dan vlak ná de release van het album.
Heb je je mening over Christmas in the heart inmiddels moeten bijstellen of blijven je eerste indrukken overeind? Laat het me weten door op reacties te klikken of een e-mail te sturen naar tom_dylan@hotmail.com.

Toen in vanmiddag in mijn auto stapte, hoorde ik Like a rolling stone in het kader van de dag top 5 - 5 nummers door luisteraars gekozen rond een thema - op radio 2. En terwijl like a rolling stone draaide, vroeg ik mij af wat het thema van de dag top 5 was. Klassiekers? Nummers langer dan 3 minuten? Nee hoor, het thema was de bouw.
Jawel, de bouw. Ik moest even denken waarom Like a rolling stone in een top 5 stond van nummers rond het thema bouw. Het antwoord? Het woordje stone. Een beejte ver gezocht, als je het mij vraagt, maar wat geeft het, Like a rolling stone was weer eens op de Nederlandse radio te horen.

Over Like a rolling stone gesproken, op HoochieKoochie staat een lijst met, naar ik aanneem, de 30 beste Dylansongs volgens de webmaster van HoochieKoochie (zie link hierboven). Op één staat Like a rolling stone, een nummer dat ik zéér waardeer, maar nooit op één zou zetten.
Wat dan wel? Ik weet het niet. Althans ik weet het wel, maar ik weet dat mijn lijst er vandaag anders uit zal zien dan morgen of overmorgen of volgende week. Er is, voor mij, geen definitieve lijst.
En omdat er voor mij geen definiteve lijst is, begin ik er eigenlijk ook nooit aan. De lijst op HoochieKoochie brengt me echter wel in de verleiding om ook eens zo'n lijstje te maken. Dus daar gaat die dan, geen definitieve lijst, maar een lijst van vandaag, van nu:

1. Blind Willie McTell
2. Farewell Angelina
3. It's alright, ma (I'm only bleeding)
4. Visions of Johanna (live 1966)
5. Tangled up in blue (live 1975)
6. North country blues (live 28 okt. 1963)
7. Mr. Tambourine man
8. Fourth time around (live 1966)
9. Dirge
10. Angelina
11. Mississippi (Tell Tale Signs versie 1)
12. Dear landlord
13. Ballad of a thin man (live 1966)
14. Man in the long black coat
15. High water (for Charley Patton)
16. People get ready (4 songs from Renaldo & Clara)
17. I'll keep it with mine (Biograph)
18. I and I
19. Day of the locust
20. Desolation row
21. Shelter from the storm
22. A hard rain's a-gonna fall
23. Ain't talkin'
24. Dead man, dead man (live 1981)
25. When He returns
26. I'm not there
27. Every grain of sand
28. Isis (live 1975)
29. Highlands
30. Going, going, gone

En nu de lijst er staat, begin ik al te twijfel, heb ik al de behoefte om te verschuiven, te veranderen. Het is al niet nu meer.
Vraag me over een uur nog een keer een lijst te maken en het zal een andere lijst worden.
Ook een lijst? Laat het me weten via reacties of een e-mail naar tom_dylan@hotmail.com.

1 opmerking:

martin pulaski zei

Een heel mooie lijst. Is het trouwens wel mogelijk om een slechte Dylan-lijst te maken?
Wat op Hoochiekoochie staat is ook maar een momentopname hoor. Ik zie nu bijvoorbeeld dat Shelter From the Storm er niet in staat, een van mijn favoriete Dylan-nummers. Volgend jaar, of eerder al, maak ik een nieuwe lijst.

Martin Pulaski
Hoochiekoochie