Schoonmaker luistert naar Blonde On Blonde-tapes

Wanneer ik onder "Kristofferson, Kris" in The Bob Dylan Encyclopedia van Michael Gray kijk, lees ik onder andere: "He was the janitor in the CBS Nashville studios when Dylan was there recording some of Blonde On Blonde in 1966."
Zo heb ik ook het ook in mijn hoofd zitten: terwijl Bob Dylan Blonde On Blonde opnam, veegde Kris Kristofferson de vloer en leegde hij de asbakken.

Naar februari 1975, in de Telegraaf staat een paginagroot interview:

vraag: Je kent Bob Dylan, hè?
antwoord: Nou, kennen is teveel gezegd. We hebben elkaar twee keer ontmoet. De eerste keer in de Columbia Studio's in Nashville. Dylan nam daar Blonde On Blonde op toen ik daar werkte.
vraag: Als studiomuzikant?
antwoord: Nee, als schoonmaker.

Eerste gedachte: dit is een gesprek met Kris Kristofferson, kan niet missen, toch?
Dus niet. Het is een gesprek met Billy Swan.
Het gesprek gaat verder:

vraag: Vreemd is dat. Kris Kristofferson is ook schoonmaker geweest in de Columbia Studio's.
antwoord: Dat klopt, Kris heeft mijn baantje daar overgenomen.

Ik vraag me dan gelijk af waarom Billy Swan een baan op zo'n prachtplek heeft opgegeven. Daarnaast moet die baan wel tijdens de sessies voor Blonde On Blonde van Swan naar Kristofferson gegaan zijn. Hoe is het anders mogelijk dat beide heren tijdens de sessies voor Blonde On Blonde in de studio waren?
En heeft Billy Swan die baan wel zelf opgegeven of is hij ontslagen?
Terug naar het interview uit 1975:

vraag: je had het over Dylan.
antwoord: O ja, Nou ik werkte daar dus in de Columbia studio's. Op een avond moest ik daar overwerken om de troep van een Blonde On Blondesessie op te ruimen. In de controlekamer lagen een paar banden en ik wist natuurlijk genoeg van de apparatuur daar om die een keer af te kunnen luisteren. Het waren opnamen van Dylan, nota bene de definitieve tapes. Plotseling ging de deur open en iemand kwam naast me zitten. Het was Dylan. "Vind je het goed?" vroeg hij me. "Yeah", zei ik en dat was onze gehele conversatie, hoewel we nog wel een uur zo naast elkaar hebben zitten luisteren.

Geen opmerkingen: