The comic book and me #2

Well, the comic book and me, just us, we caught the bus
The poor little chauffeur, though, she was back in bed
On the very next day, with a nose full of pus
Yea! Heavy and a bottle of bread

Bob Dylan - "Yea! Heavy And a Bottle of Bread"

Geloof jij in toeval? Ik eigenlijk niet, al overkomt het toeval me soms toch. Zoals vandaag.
Een week of twee geleden heb ik mijn oude liefde voor comics weer enigszins opgepakt. Gisteren schreef ik daar voor het eerst over op deze blog. Bob Dylan in comics. In dat stuk verwees ik onder andere naar een stuk over dit onderwerp dat op de dag dat Bob Dylan 70 werd op het internet geplaatst werd.
Vanmiddag was ik in een winkel waar - aldus de eigenaar - zo'n dertigduizend comics te koop worden aangeboden. Een waar walhalla voor mijn teruggevonden liefde voor comics, maar aangezien 'mevrouw Tom' en dochterlief geen interesse in comics hebben en ik ze niet enkele uren wilde laten wachten terwijl ik (en zoonlief) door de bakken vol comics spitte(n), heb ik in een rap tempo een aantal comics uitgezocht. Een aantal van de uitgezochte comics heb ik bijna willekeurig uitgekozen om 'eens te proberen', om te kijken of ze me aanspreken. Zo stonden er in een bak met uitverkoopjes een aantal afleveringen in de serie Tomorrow Stories. Na kort wikken en wegen, de covers vergelijken, heb ik uiteindelijk #7 van Tomorrow Stories meegenomen. Die comic heb ik net gelezen, er staan vier korte verhalen in. Tot mijn stomme verbazing kwam ik in het tweede verhaal, Grooveweb, Bob Dylan tegen.
In één plaatje valt de songtitel "Blowin' In The Wind", in een tweede plaatje zegt iemand "As a switched-on, youthful rock promoter, your protest lyrics really trip me out! You're the next Ringo Dylan! Sign here!" En in het derde en laatste plaatje zingen twee meiden een nummer met regels als "Walrus tambourine" en "Hey, Mr. Tangerine man, take me on your magic tram". Links naast de twee zingende meiden zit een figuur op één knie. Deze knielende man heeft wel wat weg van Bob Dylan.
O, en verder is het gewoon een schitterende comic. Flink gelachen tijdens het lezen. En de andere drie verhalen? Minstens net zo goed, met rollen voor onder andere Picasso, Van Gogh, John Lennon, Jack Kerouac en vele, vele anderen.


1 opmerking:

Hans altena zei

Schitterend!