The comic book and me #5

Well, the comic book and me, just us, we caught the bus
The poor little chauffeur, though, she was back in bed
On the very next day, with a nose full of pus
Yea! Heavy and a bottle of bread

Bob Dylan - "Yea! Heavy And A Bottle Of Bread"

Twee keer ben ik deze week Bob Dylan tegengekomen in een comic, maar in beide gevallen is het maar de vraag of de maker van de comic ook daadwerkelijk Dylan in gedachten had bij het maken van de comic. Ik zie dingen die er (mogelijk) niet zijn. Misschien had dit een aflevering van "Dylan vinden waar hij niet of nauwelijks is" moeten zijn. Maar dan, het gaat om comics.
De eerste is Avenger 367 waarin Vision vraagt "How does it feel?" en ik kan het niet helpen dat mijn gedachten bij het lezen van die vraag gelijk afdwalen naar "Like A Rolling Stone" waarin deze vraag vele malen gesteld wordt.
De tweede comic is Daredevil 269. In deze comic een uithangbord van de White Horse Tavern. June Skinner Sawyers in het boek Bob Dylan New York: "Dylan and Rotolo were regulars at the White Horse [Tavern, 567 Hudson Street]. They especially enjoyed hearing the Clancy Brothers and Tommy Makem perform Irish rebel songs. 'Those really moved me,' Dylan said later." (blz. 19)

En dan moet ik het eigenlijk ook nog een keer hebben over de drie comics die samen Dylans biografie vertellen. Maar dat is voor een latere aflevering van "The comic book and me".

Geen opmerkingen: