The comic book and me #3 (mijn associatie, twee maal)

Well, the comic book and me, just us, we caught the bus
The poor little chauffeur, though, she was back in bed
On the very next day, with a nose full of pus
Yea! Heavy and a bottle of bread

Bob Dylan - "Yea! Heavy And A Bottle Of Bread"

Gisteren heb ik met zoonlief het boek Marvel Encyclopedia bekeken. Dat hebben we uitvoerig gedaan. Ik schat dat er (veel) meer dan duizend afbeeldingen in het boek staan en we hebben ze allemaal bekeken. Natuurlijk heeft niet iedere afbeelding evenveel kijktijd gekregen. Van de ene comic-figuur waren we nou eenmaal meer onder de indruk dan van de andere figuur. Wij zijn, in tegenstelling tot al die Marvel-superhelden - ook maar gewoon mensen.
Twee keer moest ik aan Bob Dylan denken, de eerste keer bij Jack Frost, de tweede keer bij Tarantula. Twee figuren die ik nog nooit eerder was tegengekomen. Jack Frost is een zilverkleurige, gespierde vent die voor het eerst in augustus 1941 in een comic verscheen, zo leert de encyclopedie. Tarantula is een "Hero for Hire with a sting" en lijkt wel wat op - hoe kan het ook anders - Spider-Man. Tarantula verscheen voor het eerst in 2006 in een comic.
Beide Marvel-figuren hebben natuurlijk niks met Bob Dylan te maken, het is mijn associatie.

In "The Comic Book And Me #1" verwees ik al naar het stuk van Brian Cronin waarin hij 70 scans uit comics met een Dylan-verwijzing plaatste. Een tijdje geleden heb ik een lijstje gemaakt van de door Cronin genoemde comics en dat lijstje neem ik sindsdien mee wanneer ik op comic-jacht ga. Van dit lijstje vond ik onlangs Outlaw Nation #3 en Outlaw Nation #4. De grap is dat ik tijdens het lezen niet dezelfde Dylan-associatie als Brian Cronin had (voor Cronins associaties zie hier), maar wel een andere Dylan-associatie. Het nummerbord van een auto in Outlaw Nation #3 (en iets minder duidelijk in #4) deed mij aan Bob Dylan denken. Het is mijn (vergezochte?) associatie.


Geen opmerkingen: