Dylan kort #1064 (Dylan in HMH en een paar andere dingen)

Het internet stroomt vol met recensies van en terugblikken op het concert van gisteravond (mijn stuk staat hieronder). Een selectie:
L.A.R.S.: Een heerlijk stuk (wederom) van Ton, zie hier. (Veel plezier vanavond bij concert 2)
Parool, door Peter van Brummelen, zie hier.
Lust for life door Dominique van der Geld, zie hier.
Podium info door Karst Jaarsma, zie hier.
Nu.nl door Lisa de Jongh, zie hier. (Een hoogtepunt van journalistiek onvermogen, of nee wacht, ik moet zo nog iets over het stuk in AD schrijven...)
Een ander zelfportret door Frits, zie hier.
8weekly door Kasper Nijsen, zie hier.
OOR door Tom Engelshoven, zie hier.
Je kunt natuurlijk ook na het eerste nummer vertrekken... Zie hier.
En dan is er nog de recensie in AD van Stefan Raatgever (zie afbeelding rechts). Is dit wel een recensie? In het hele stuk noemt Raatgever één songtitel en wel een titel van een nummer dat Dylan gisteravond helemaal niet speelde: 'The Times they are a-changin''. Ik vraag me zelfs af of Raatgever gisteravond wel in de HMH was, wat ik lees strookt in de verste vette niet met wat ik gisteravond gehoord heb. Raatgever is goed in het herhalen wat al in honderden recensies en stukken over Dylan heeft gestaan.
Open deur 1: de protestsong
Open deur 2: Dylans stem is krakerig, woorden als grommend, keukenrasp en grizzlybeer komen voorbij
Open deur 3: alle nummers kregen hetzelfde arrangement
Ik kan kort zijn: open deur nummer 1 is niet van toepassing op het concert van gisteravond, open deur 2 en 3 zijn onzin. Einde oefening, geen zin om meer woorden vuil te maken aan Raatgevers onzin. [Met dank aan Hans voor de tip]

Voor wie een indruk wil krijgen van het concert, zie hier en hier. [met dank aan Bert voor deze en een heleboel andere links]

En dan is er natuurlijk nog de paar minuten film van een door Amsterdam lopende Bob Dylan, zie hier.
En natuurlijk de uitzending van De Wereld draait door die uitgerekend op de avond van het concert aandacht aan Dylan schenkt, zie hier.
Radio 1 besteedde in de nacht aandacht aan Dylan (na de eerste vijf minuten luisteren krijg ik al jeuk, maar dit terzijde...), zie hier. [met dank aan Peter voor de tip]

Weet je nog die tenenkrommende regels in het AD van 25 oktober? Precies dezelfde regels staan in de Leeuwarder Courant van vandaag. Is de Leeuwarder Courant hetzelfde als het AD met een paar dagen vertraging? Of heeft een krabbelaar van een paar regels onzin zijn verhaaltje aan twee kranten verkocht? [met dank aan Frits voor de foto van de Leeuwarder Courant]

De eerder in Volzin gepubliceerde voorbeschouwing op Dylans concerten in Amsterdam staat inmiddels deels online, zie hier.

Bob Dylan illustrated, luister naar Theo Bogart over zijn boek, hier.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Lokale kranten als de Leeuwarder zijn inderdaad onderdeel van het AD, dat had je dus goed gezien. Bedankt voor het leesvoer!
Frans

Ton de Kruyff zei

Ha Tom, dank voor het noemen van mn blog. Ik kan t merken aan t aantal lezers.
Gisteravond was trouwens nog beter :-)