Bob Dylan in HMH - nog twee recensies

De IJmuider Courant bevat een zeer lezenswaardige recensie - afgezien van het feit of je al dan niet eens bent met de recensent - van Bob Dylans eerste concert in de Heineken Music Hall. Zie hier.
In NRC van vandaag staat een recensie van Hester Carvalho. Geen onaardige recensie al is de kop boven de tekst tenenkrommend. Dylans stem is geen 'pruttelende kapotte uitlaat' maar een krachtig instrument. De eerste drie zinnen van Carvalho's recensie zijn sterk, daarna volgt het 'uitlaat'-geleuter: 'Een zangstem zou je kunnen verdelen in twee aspecten: klank en persoonlijkheid. Wat is het belangrijkst, een rijke klank of een persoonlijke lading? In het geval van Bob Dylan (72) is de onderverdeling inmiddels definitief doorgeslagen naar de persoonlijke lading. Klankkleur is nauwelijks nog aanwezig, de zang van Dylan grauwt en pruttelt als een kapotte uitlaat.'
Verder is Carvalho redelijk enthousiast over het concert, vooral over de recente nummers.


Op Facebook kwam ik nog een foto tegen van Dylan die zijn hotel in Amsterdam verlaat, zie hier.


1 opmerking:

Anoniem zei

Beste recensie sinds jaren, uitgerekend in de IJmuider Courant. Hij (zij?) recenseert de muziek wat me de bedoeling lijkt van zo'n artikel. Al die anderen recenseren het beeld dat zij zelf van Dylan hebben. Ik kijk ernaar en lees ze niet meer.

(rustig aan met de blog Tom)

Fishtruck