Travelin' Thru

Aanstaande vrijdag verschijnt Travelin' Thru, het vijftiende deel van The Bootleg Series. In de aanloop naar die uitgave worden er verschillende tracks prijsgegeven door platenmaatschappij Sony. In de afgelopen maand zijn er maar liefst zes tracks vrijgegeven, de tracks op een rijtje:

"Tell Me That It Isn't True" (take 2) staat op YouTube en op de single bij de Duitse editie van Rolling Stone (november 2019).
"I Pity The Poor Immigrant" (take 4) staat op YouTube.
"Wanted Man" (take 1) staat op YouTube.
"Ring Of Fire" staat op YouTube.
"Drifter's Escape" staat op de cd die bij Uncut (december 2019) zit.
"Big River" take 1 is te vinden op de single bij de Duitse editie van Rolling Stone (november 2019).

Bij het beluisteren van die zes tracks krijg ik vooral zin in meer, zin in Travelin' Thru. Wat die zes tracks vooral laten horen is dat Bob Dylan tussen 1967 en 1969 schitterende muziek heeft gemaakt. Het zijn de jaren van John Wesley Harding, Nashville Skyline en Self Portrait. Het is de periode van de Dylan-Cash-sessies en een optreden in The Johnny Cash Show. Het zijn de jaren waarin, na een motorongeluk in 1966, Bob Dylan voor het eerst weer in de schijnwerpers staat. 
Vanaf vrijdag kunnen we het allemaal horen, nu zijn er alvast zes tracks om ons lekker te maken. Ik val er voor. Ik blijf luisteren.


1 opmerking:

Frans zei

Ik juist niet! Ik wil wachten op de CD en het dan allemaal over me heen laten komen.