De toekomst van The Bootleg Series

Vijf weken voor het verschijnen van More Blood, More Tracks; The Bootleg Series vol. 14 - het langverwachte deel in die geweldige Bootleg Series rond Bob Dylans meesterwerk Blood On The Tracks - klapt een persoon "close to the Bob Dylan camp" tegen Andy Greene van Rolling Stone uit de school over toekomstige edities van Dylans archief-catalogus.
Zo wordt er gekeken naar de mogelijkheden om een deel rond Dylans vroege dagen uit te brengen. Het gaat om de tijd voor hij zijn debuutalbum opnam, de tijd van de coffee houses.Mogelijke titel voor dat deel: The Villager. Uit deze jaren is er in het verleden natuurlijk al het een en ander uitgebracht. Daarnaast circuleert er ook nog het een en ander uit deze jaren onder verzamelaars. Echter beschikt het Dylan-kamp over "some beautiful-sounding tapes that nobody has ever heard" uit deze periode.
Ook wordt overwogen, verrassend genoeg, om in de toekomst mogelijk een aflevering van The Bootleg Series rond het album Time Out Of Mind (1997) uit te brengen. Mocht dit er ooit van komen dan hoop ik dat Time Out Of Mind integraal op de box komt te staan, maar dan ontdaan van de Daniel Lanois-saus zodat we een kale Time Out Of Mind kunnen horen. Een beetje zoals de songs van Self Portrait op Another Self Portrait; The Bootleg Series vol. 10. Ik denk dat zo'n kale Time Out Of Mind een openbaring voor de oren kan zijn.
Een derde mogelijkheid waar naar gekeken wordt is een Bootleg Series rond begin jaren '80, de periode van Shot Of Love (1981) en Infidels (1983). Deze eventuele uitgave zal dan direct aansluiten op Trouble No More; The Bootleg Series vol. 13.
Dan zijn er nog de opnamen die Bob Dylan met Johnny Cash maakte in 1969 die in 2019 moeten verschijnen - al dan niet als deel van The Bootleg Series - in verband met het vervallen van de copyrights op 1 januari 2020. Veel van deze opnamen circuleren onder verzamelaars, maar niet alle Dylan-Cash songs zijn bij verzamelaars bekend, aldus de man / vrouw die Rolling Stone informeerde over mogelijke toekomstige Bootleg Series-projecten.
Dan is er nog de documentaire rond The Rolling Thunder Revue waar Martin Scorsese nu al vele jaren aan werkt. De verwachting is dat deze documentaire in 2019 zal verschijnen. Of er dan ook een soundtrack (mogelijk als deel van The Bootleg Series) zal verschijnen vertelt het artikel op de website van Rolling Stone niet.
Met al deze mogelijke toekomstige edities van The Bootleg Series op een rijtje ga je je afvragen wat de redeneringen achter de keuzes rond het materiaal op een Bootleg Series centraal komt te staan is. Er is geen vooropgezet plan als het gaat The Bootleg Series. Andy Greene: "Broadly speaking, there’s no master plan when it comes to plotting out future archival Dylan releases. 'What happens is we start listening to tapes,' says the source. 'We see what gets us excited. Once you get excited you can start digging, which is what happened with the gospel collection. We’ll only stop doing them once we stop finding things that excites us.'"

3 opmerkingen:

Anoniem zei

weet wel waar ik het meest op zit te wachten: de periode Shot of Love en Infidels... die vroege coffee house opnamen, daar hebben we er al genoeg van denk ik, en in kwaliteit lijkt me de kans op verbetering slechts klein... Time out of Mind kan interessant zijn als ze jouw opzet nemen Tom ;-), hoewel Tell Tale Signs dan wat van zijn glans verliest...

tom w zei

Ik heb dezelfde voorkeur: bovenaan Shot Of Love tot Infidels, daarna Time Out Of Mind , inclusief de naakte opnamen.

Frans zei

Of de naakte opnamen van Empire Burlesque... Misschien is die plaat na (Another) Self Portrait ook aan een herwaardering toe. The Empire's No Clothes, zou dat een goeie titel zijn?😉