Theme Time Radio Hour #1

Op zolder staan twee doosjes vol cd's. Op die cd's staan afleveringen van Theme Time Radio Hour, het radioprogramma dat vanaf mei 2006 wekelijks werd uitgezonden op XM Radio. Er werden in totaal 100 afleveringen uitgezonden. (Lang na de uitzending van de laatste aflevering dook op internet nog een aflevering op, nummer 101...)
Theme Time Radio Hour werd niet alleen door Bob Dylan gepresenteerd, maar hij was ook verantwoordelijk voor de samenstelling van het programma. De gedraaide muziek werd altijd aan een thema opgehangen. De muziek die in dit programma werd gedraaid vertelt iets over de muzikale voorkeuren van Bob Dylan.
De allereerste aflevering van Theme Time Radio Hour had als thema "weather" en het allereerste nummer dat door Bob Dylan in Theme Time Radio Hour werd gedraaid was "Blow Wind Blow" van Muddy Waters. (Als in dat feitje geen leuke Triviant-vraag verborgen zit, weet ik het ook niet meer.)
Al die afleveringen van Theme Time Radio Hour heb ik binnen dagen na eerste uitzending gehoord. Daarna heb ik al die afleveringen nog wel eens gehoord. Soms haal ik die doosjes met cd's van zolder om alles weer eens te beluisteren. En dan ineens gaan er tijdens het luisteren zaken opvallen die bij eerdere luistersessies niet opvielen. Tijdens die allereerste aflevering van Theme Time Radio Hour heeft Bob Dylan het even over "That Old Black Magic", een nummer dat hij jaren na de uitzending van Theme Time Radio Hour opnam voor zijn album Fallen Angels (2016).
Zoiets is toeval zolang het bij één nummer blijft, maar het blijft niet bij één nummer. In dezelfde aflevering van Theme Time Radio Hour draait Bob Dylan "Come Rain Or Come Shine" van Judy Garland en "Stormy Weather" van The Spaniels.
"Come Rain Or Come Shine" werd door Dylan opgenomen voor Fallen Angels en Dylans versie van "Stormy Weather" staat op Triplicate.
Maar wacht even... Fallen Angels en Triplicate waren toch de delen twee en drie van Dylans Sinatra-dagen? Bob Dylan nam toch de nummers voor Shadows In The Night, Fallen Angels en Triplicate als saluut naar Frank Sinatra? Hoe verrassend is het dan dat Bob Dylan in deze uitzending van Theme Time Radio Hour twee nummers die hij blijkbaar met Sinatra associeert niet in de uitvoering van Sinatra draait?
Toch was ook Frank Sinatra te vinden in die allereerste aflevering van Theme Time Radio Hour. Bob Dylan draaide zijn versie van "Summer Wind".
Bob Dylan heeft, voor zover bekend is, "Summer Wind" nog niet zelf opgenomen. Misschien komt dat nog.

Geen opmerkingen: