Dylan kort #1223

Allereerst: Tot juni 2016 verscheen er (bijna) wekelijks een bijdrage van Jochen op deze blog, daarna stopte het ineens. Tot nu, een nieuwe bijdrage van Jochen staat onder dit bericht. Dat jullie 10 maanden moesten wachten op Jochens stuk over "Mr. Tambourine Man" ligt aan mij, niet aan Jochen. Al op 17 juni 2016 ontving ik via e-mail Jochens stuk over "Mr. Tambourine Man". Dat was de dag waarop ik uit het ziekenhuis werd ontslagen en opnieuw moest leren - naast een aantal andere zaken - om mij te concentreren.
Sinds half juni heb ik de hoeveelheid tijd die ik in het bijhouden van deze blog steek langzaam maar zeker opgevoerd, aanvankelijk uitsluitend met stukken van eigen hand. Vanaf nu zal ik langzaam maar zeker ook weer vaker stukken van anderen op de blog plaatsen, te beginnen met het stuk van Jochen over "Mr. Tambourine Man".

Setlist van 12 april, zie hier.
Oor: Bob Dylan staat op de cover van Oor #4. Het tijdschrift bevat een artikel over Bob Dylan van 8 pagina's, een paginagrote advertentie voor Triplicate en een recensie van Triplicate. Oor #4 ligt vanaf vandaag in de winkel. [met dank aan Wil]. Meer informatie over deze aflevering van Oor staat hier.
Veronica Magazine (nummer 15) heeft een artikel van twee pagina's over Bob Dylan, plus een korte recensie van Triplicate. [met dank aan Wil]
Face Value: Nog een stuk over de aanstaande tentoonstelling in De Fundatie te Zwolle, zie hier. [met dank aan Hilda]
Ralph Keuning, directeur van De Fundatie, over de aanstaande tentoonstelling op RTV Oost, luister hier [rechts naast artikel] Dezelfde Ralph Keuning in de uitzending van Volgspot, luister hier.
Dylan-tribute, 22 april. Zie hier.

Bezoek je een of meerdere van Bob Dylans aanstaande concerten in Nederland en wil je over die concertervaring(-en) schrijven? Ik ontvang graag stukken over Dylans concerten ter publicatie op de blog.

2 opmerkingen:

Joost Horsthuis zei

Ik had vorig jaar de voorverkoop voor Lingen gemist, dat binnen een halve dag uitverkocht raakte. Balen, het is maar een half uurtje rijden van hier, en een klein zaaltje. Gistermiddag half drie toch even gecheckt op eventim. Bam, twee plaatsen vrij op rij 5, pal voor het podium.
Ik kan er kort over zijn: van alle pakweg 50 Bob-shows die ik sinds 1995 zag, was dit - zonder enige twijfel en met afstand - de beste.
Bier en braadworst, Bob in topvorm. Muisstil, wat zeg ik, ademloos publiek, van begin tot eind. Bob en band, om in Duitse termen te blijven, begeisterd. Nog nooit meegemaakt dat álles goed was, zelfs Spirit on the water, en een heel coole Dusquene whistle. Extreem hoog niveau, niet één zwak moment. Bob zeer sterk op de piano. Geweldige, afgemeten HW61. Extreem intense uitvoeringen van Beyond here lies nothing, Melancholy mood, TUIB, Love sick, Pay in blood, Desolation row. Huiveringwekkende afsluiting Ballad of thin man. Je houdt het niet voor mogelijk, maar hij wordt, nog steeds, alleen maar beter.

tom zei

Dank Joost, dat belooft veel goeds voor de shows die nog moeten komen. Ook gelijk spijt dat ik niet in Lingen was.