Ik denk te veel

Olof Tempelman in de Volkskrant van afgelopen zaterdag: "Wie de cover van Bob Dylans album Self Portrait kent, weet dat een groot singer-songwriter niet per definitie ook een groot schilder is."
Het is (bijna) instinct, mijn eerste reactie is mopperen op Tempelman. Ik moet dat niet doen.
Ik doe het gewoon niet.
Ik denk aan andere dingen om niet te denken aan Tempelman en mijn weerstand.
Ik denk aan Modern Times, het album dat ik net deels heb gedraaid, deels omdat er elders op mij gewacht werd. Soms moeten er concessies gedaan worden aan het eindeloos Dylan luisteren.
Ik denk aan Modern Times op cd en hoe deze cd een mislukking is in vergelijking met Modern Times op elpee.
Ik denk aan Desire op elpee, de elpee die ik afgelopen zondag kocht. De elpee waarvan bij thuiskomst bleek dat ik die al in de kast heb staan. (Amerikaanse Quadraphonic-persing)
Ik denk aan het zoeken naar een antwoord op de vraag naar het niet kunnen wegdoen van een elpee waar ik al een exemplaar van in de kast heb staan.
Ik denk aan het niet kunnen beantwoorden van die vraag.
Ik denk aan de laatste edities van fanzines Isis en The Bridge die naast mij liggen, ongelezen, simpelweg omdat ik er nog geen tijd voor gevonden heb.
Ik denk aan de vier ongelezen Dylan-boeken in de kast die om dezelfde reden zijn blijven liggen.
Ik denk aan het nieuwste boek van Thomas Verbogt, een boek dat ik inmiddels wel heb gelezen en waar Bob Dylan in voorbij komt.
Ik denk aan het boek van Lulu Wang waarvan mijn vader één bladzijde voor mij heeft gekopieerd omdat Bob Dylan er in voorbij komt. Er staat: "In de file staan is niet mijn hobby, zelfs niet met mijn lievelingsmuziek - Bob Dylan - op." Bedwelmd heet dat boek.
Ik denk aan het boek dat vandaag of morgen door de brievenbus valt omdat ik heb gelezen dat Bob Dylan er in voorbij komt.
Ik denk aan het boek dat ik niet heb uitgelezen, te slecht geschreven, ondanks dat Bob Dylan er in voorbij komt.
Ik denk al bijna niet meer aan Tempelman en zijn niet-waarderen van Dylans schilderij.
Ik denk al bijna niet.

Met dank aan Alja voor het sturen van het Tempelman-citaat!

Geen opmerkingen: