Shot Of Love-boekje

Ik ben een groot deel van de ochtend bezig geweest met het opruimen van de platenkast. Dat is een werkje waar ik me eens in de zoveel tijd toe moet zetten. Ik koop graag platen, maar die platen vervolgens opruimen, daar heb ik een bloedhekel aan. Ik ben geschikter voor rotzooi maken, dan voor opruimen. Enfin, tijdens het opruimen van die kast vond ik een boekje in de hoes van een Nederlandse persing van Shot Of Love. Dat ik dat boekje bezit wist ik natuurlijk wel, ik was 't alleen even vergeten. Door het vergeten wordt zo'n vondst weer aangenaam.
Een boekje dus. Dat boekje bestaat uit niet meer dan vier dubbelgevouwen blaadjes, bij elkaar gehouden door twee nietjes. Het stelt niks voor en toch koester ik het.
Ik koester het omdat iemand ooit de moeite heeft genomen om het te maken. Omdat de vorige eigenaar van de Shot Of Love die nu in mijn kast staat het boekje zorgvuldig heeft bewaard. Ik koester het omdat het er na ruim dertig jaar nog steeds uitziet alsof het net onder het kopieerapparaat vandaan is gekomen.
Het boekje bevat de songteksten van de negen nummers van Shot Of Love aangevuld met de tekst van "The Groom's Still Waiting At The Altar", een transcriptie van de versie van dit nummer zoals Dylan dit song op 16 november 1980 in het Fox Warfield Theatre.
Op bladzijden 4, 8 en 11 staan achtereenvolgens de hoesjes van de singles "Heart Of Mine" (Nederlandse versie), "Dead Man, Dead Man" (wederom Nederlandse persing) en nogmaals "Heart Of Mine" (Spaanse persing).
Op de achterzijde van het boekje staat nog "With compliments from Hobo Press - Munich W.-Germany".
Sinds het terugvinden van dit boekje heb ik het al enkele malen doorgebladerd. Heerlijk.
Van al dat bladeren heb ik een onweerstaanbare behoefte gekregen om Shot Of Love weer eens te horen. Misschien wel Dylans beste plaat van de jaren tachtig en in ieder geval een van zijn best klinkende albums.
Dat ga ik dan ook vanavond doen: luisteren naar Shot Of Love. Kop koffie binnen handbereik, de oren open en de ogen dicht.

3 opmerkingen:

hans altena zei

Best klinkende, daar geef ik je direct gelijk, maar wat een zwakke songs op de eerste kant na het schitterende Shot of Love en leuke Heart of Mine (wat live meer naar de geest van het lied wordt uitgevoerd, niet onbedoeld grappig)... En tja, de pijn om het gemiste Angelina, Carribean Wind en Groom Still Waitin'at the Altar (op lp) is voor mij te groot om van dit in potentie klassieke album te kunnen genieten... En de afgewezen nummers die dan op Side Tracks en Bootleg series verschijnen floreren niet goed in die 'verzamel' context. Hij was echt van het padje af in die dagen, meer in verzet tegen zijn hart (zie Heart of Mine) dan er naar luisterend zoals op zijn beste momenten. Maar je plezier zij je gegund, ik ben teveel een azijnzeiker.

tom zei

Hoi Hans,

Het is een knuppel in het hoenderhok waar ik zelf in ben gaan geloven :-)
Overigens is er een Amerikaanse persing op vinyl met "Groom". (Maar hoe goed ik "Groom" an sich ook vind, ik vind Shot Of Love zonder "Groom" een sterker album.

groet,
Tom

hans altena zei

die Amerikaanse persing zoek ik tevergeefs, en dat je het album sterker vindt zonder, dat is pas een knuppel in het hoenderhok, maar dat maakt het wel leuk... mij valt er de bek van open haha