Winston Watson's dvd

In 2009 verscheen de dvd Bob Dylan's Never Ending Tour Diaries; drummer Winston Watson's incredible journey. Ik kwam er maar niet aan toe om die dvd te bekijken, tot vanochtend.
Bob Dylan's Never Ending Tour Diaries vertelt het verhaal van drummer Winston Watson die van september 1992 tot met augustus 1996 in Dylans band speelde. In deze film vertelt Watson over zijn ervaringen, de tournees, de andere bandleden en natuurlijk over Bob Dylan. In deze film komt Watson over als een aardige vent, dit in tegenstelling tot de altijd irritante interviewer Joel Gilbert.
Gilbert is de frontman van de Dylan-coverband Highway 61 Revisited. Deze coverband verzorgt de muziek op deze dvd. Dat niet Dylans eigen muziek te horen is, heeft natuurlijk met rechten te maken.
De muziek - of liever muzak - die Highway 61 Revisited laat horen klinkt alsof Dylans back catalogue met een strijkbout is gladgestreken. Voor de muziek hoef je deze dvd niet te zien.
Wel voor de verhalen van Winston Watson en helemaal voor de vele beelden van optredens - zowel uit de periode dat Watson deel van Dylans band uitmaakte als oudere beelden - en de stukken film die Watson zelf heeft opgenomen van het reizen in een tourbus, de hotelkamers, etc.
Al met al is Bob Dylan's Never Ending Tour Diaries de moeite waard om een keer te bekijken.

Geen opmerkingen: