The Comic book and me #9

Well, the comic book and me, just us, we caught the bus
The poor little chauffeur, though, she was back in bed
On the very next day, with a nose full of pus
Yea! Heavy and a bottle of bread
Bob Dylan - "Yea! Heavy And A Bottle Of Bread"

In de winkel waar ik mijn comics meestal koop, kreeg ik een paar weken geleden Uncanny X-Men #496, gewoon om eens te proberen. Die comic bleef liggen, tot eergisteren. Toen heb ik 'm eindelijk gelezen. In deze comic kwam ik een man tegen - hij vertoont enige gelijkenis met Jezus, althans het beeld van Jezus dat ik vaak voorgeschoteld krijg - die zegt: "That's... the best news I've ever heard."
Ik heb niet de illusie dat dit de bedoeling was van de makers van deze comic, maar ik moest gelijk denken aan "Isis" van Bob Dylan waarin bijna dezelfde zin voorkomt.


Voor ik Uncanny X-Men #496 las, kwam ik nog twee maal Dylan in een comic tegen, waarschijnlijk zonder dat het de bedoeling was van de schrijver van bewuste comic om naar Dylan te verwijzen. Zowel in een aflevering van Wolverine als van Fantastic Four kwam ik de woorden "You ain't goin' nowhere" tegen. Het probleem is dat ik niet meer weet om welke afleveringen het van Wolverine of Fantastic Four gaat. Geen scans dus van deze comics, alleen de herinnering dat ik het heb gelezen.

Geen opmerkingen: