The Comic book and me #8 (Sgt. Pepper)

In 1967 brachten The Beatles het album Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band op de markt. Zoals waarschijnlijk iedereen wel weet staat de hoes van dit album helemaal vol bekende (en minder bekende) gezichten. Een van die gezichten is Bob Dylan. Hij staat helemaal rechts bovenaan op de hoes. De foto van Dylan op de hoes van Sgt. Pepper is dezelfde foto als op de hoes van Dylans Highway 61 Revisited.

Er zijn in de loop der jaren heel wat parodieën en / of kopieën uit eerbetoon van deze hoes gemaakt en gepubliceerd. Een van de meest bekende parodieën is de hoes van We're Only In It For The Money van The Mothers Of Invention. Op de hoes van We're Only In It For The Money is overigens Dylan niet te vinden.

In een van de vele tijdschriften die ik deze dagen doorworstel kwam ik een andere, aardige variant op de hoes van Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band tegen. Het gaat om Record Collector en wel aflevering 400. In deze Record Collector staat onderstaande cartoon, gemaakt door Jon & Simon Horner. Op de Sgt. Pepper-parodie van Jon & Simon Horner is Bob Dylan weer te vinden, maar dit keer is niet de foto van Highway 61 Revisited te bron voor zijn portret, maar The Freewheelin' Bob Dylan. Bob Dylan staat, samen met Suze Rotolo, helemaal links op de tekening van Jon & Simon Horner.2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ken je ook de Dylan-parodie op Zappa's Sheik Yerbouthi?
Frans

tom zei

Hoi Frans,
Ja, die ken ik zeker. Schitterende parodie.
Tom