Music on cd: Roger McGuinn

In 1973 verscheen het solo-album Roger McGuinn van The Byrds-frontman Roger McGuinn. Ik ben nooit een liefhebber geweest van de stem van McGuinn en The Byrds moet ik al helemaal niks van hebben. In mijn oren is valt de muziek van The Byrds in de categorie jingle-jangle-geneuzel.
Ondanks mijn afkeer van de muziek van The Byrds en de stem van Roger McGuinn is het album Roger McGuinn voor mij (en voor iedere Dylan-liefhebber) een 'must have', al is het alleen vanwege het eerste nummer op dit album. "I'm So Restless" heet dat nummer. Niet alleen worden in "I'm So Restless" de heren Dylan, Lennon en Jagger (als Mr. D., Mr. L. en Mr. J.) aangesproken door Roger McGuinn, ook speelt Bob Dylan een aardig stukje mondharmonica op dit nummer.
Vandaar dat ik Roger McGuinn op vinyl in de kast heb staan. Eens in de zoveel tijd pak ik 'm uit de kast, draai ik het eerste nummer om het album vervolgens weer op te bergen.
Nou heb ik de rare gewoonte om albums zowel op elpee als op cd te willen bezitten en tot vandaag bezat ik Roger McGuinn alleen op elpee.

Vanochtend ben ik naar Hengelo gereden. In Metropool was namelijk een platenbeurs. Een tegenvaller, het aanbod vinyl was niet om over naar huis te schrijven. Na een uurtje tussen het vinyl zoeken zonder iets te vinden heb ik maar bij de cd's gekeken en daar - je raadt het al - vond ik Roger McGuinn.
Leuk natuurlijk, maar geen groots nieuws, ware het niet dat er iets aan de hand is met deze cd.

Op het cd-doosje zit een zilverkleurige sticker met de tekst "Music On CD" en daaronder in kleinere letters "classic albums available once again on cd". Kijk eens even goed naar het lettertype waarin "Music On CD" is geschreven. Dat is precies hetzelfde lettertype als gebruikt is voor het logo van Music On Vinyl.
Het in Haarlem gevestigde bedrijf Music On Vinyl bracht in 2013 Roger McGuinn opnieuw op vinyl uit. De vandaag gekochte cd kwam uit in... 2013! Toeval? Het lijkt me sterk.
Is Music On CD een onderdeel van Music On Vinyl? Of is het misschien een ander bedrijf dat een graantje van het succes van Music On Vinyl wil meepikken?
Betekent dit dat Music On CD alle door Music On Vinyl heruitgegeven albums nogmaals op cd gaat uitbrengen? Bevatten deze Music On CD dan dezelfde mix als de Music On Vinyl uitgaven?
Betekent dit dat we binnenkort Music On CD-uitgaven van Dylans Hard Rain, Good As I Been To You, New Morning en al die andere eerder door Music On Vinyl uitgebrachte Dylan-albums mogen verwachten?
Een zoektocht op het internet naar Music On CD levert veel op, maar geen antwoorden op de hierboven gestelde vragen.
De ogen ophouden dus, de komende tijd.

Geen opmerkingen: