Dylan kort #1096

Lost on the river: the new Basement Tapes: Onder leiding van T-Bone Burnette worden een 24 songteksten van Bob Dylan uit de periode van The Basement Tapes door muzikanten als Elvis Costello, Marcus Mumford en Jim James op muziek gezet, opgenomen en onder de titel Lost on the river: the new Basement Tapes later dit jaar uitgebracht. Daarnaast verschijnt een bijbehorende documentaire van Sam Jones onder de titel Lost songs: The Basement Tapes continued. Zie hier [ met dank aan Sjon voor de tip], hier [met dank aan Alja voor de tip] en tientallen andere websites.
Mijn geheugen zegt mij dat ik dit al enkele maanden geleden ergens gelezen heb. Het probleem is dat ik het bewuste artikel niet meer kan vinden. Het was een artikel over de film Inside Llewyn Davis en de bijbehorende soundtrack. Ben ik nou een artikel kwijt of is mijn geheugen met mij aan de haal gegaan?
Marcel van Veldhuizen: 'Een bemoedigende Dylan', zie hier.
Mart Smeets: In 'Dylan kort #1094' schreef ik over een column van Mart Smeets. Die column staat inmiddels online, zie hier. [met dank aan Martijn voor de tip]
Andries Knevel: Zondag plaatste ik hier een link naar informatie over een programma van Andries Knevel. De bewuste uitzending kan inmiddels online bekeken worden, zie hier. Vanaf 17 minuten gaat het over Dylan. [met dank aan Martijn voor de tip] Ik heb de uitzending nog niet gezien en kan er dus nog niks zinnigs over zeggen.
Hitweek: Jongerenkrant uit de jaren zestig Hitweek is - voor mij - altijd een bron van informatie geweest om een beeld te krijgen van de ontvangst van Bob Dylan in de tweede helft van de jaren zestig in Nederland. Het nieuws dat Willem de Ridder, de man achter Hitweek, op dit moment bezig is om alle aflevering van deze illustere krant online te zetten, doet mij goed. Zie hier. [met dank aan Simon voor de tip]

Geen opmerkingen: