Dylan kort #1094

Debuutalbum Bob Dylan 52 jaar oud, zie hier (en vele andere websites).
Covers: Henk Kroon & co spelen Blood on the tracks op 27 maart, zie hier.
De ongeletterde wanhoop: Blonde on blonde, zie hier.
Uncut: Editie maart bevat een stuk over producer Bob Johnston (met uiteraard veel aandacht voor Bob Dylan); Editie april bevat een recensie van The 30th anniversary concert celebration door Richard Williams. Williams geeft de dvd / blu ray een 7. (met dank aan Theo)
Saskia de Coster & The Bootleg series vol. 3: Saskia de Coster - auteur van Wij en ik - is een groot Dylanliefhebber. Die liefde voor Dylans muziek komt terug in Wij en ik, zo heb ik me laten vertellen (ik heb het boek nog niet gelezen). Met dank aan Saskia de Coster is Dylans The Bootleg series vol. 3 Classic Album op radio 1. Zie hier, hier en hier. (met dank aan Bart)
Mart Smeets in VARAGids 12 over Townes van Zandt: 'Ooit liet Bob Dylan een kroeg in Austin sluiten om een op een met Van Zandt te kunnen kletsen en naar zijn muziek en teksten te luisteren. Het werd die avond in Austin onrustig toen bekend werd dat His Bobness "in town" was. Toen men hoorde waarvoor hij gekomen was, vroeg men zich af of ook Dylan een beetje maf was geworden. Dat was hij niet. Dylan zag in dat Van Zandt het grootste miskende talent ooit was in de wereld van de singer-songwriters.'
Een mooi verhaal, al moet ik bekennen dat ik me niet kan herinneren dit ooit in de vele Dylan-boeken te zijn tegengekomen. Natuurlijk twijfel ik aan mezelf en dus blader ik even snel door de Dylan-biografieën van Sounes, Heylin en Spitz, maar in geen van deze drie boeken vind ik dit verhaal. Na wat verder zoeken, vind ik dit verhaal op de Wikipedia-pagina over Townes van Zandt. Volgens Wikipedia ontmoette Bob Dylan Townes van Zandt voor het eerst op 21 juni 1986. Volgens diezelfde Wikipedia-pagina is de door Smeets beschreven ontmoeting de tweede ontmoeting tussen Van Zandt en Dylan. De bron waarnaar Wikipedia verwijst is de voor mij onbekende dvd Be here to love me. (met dank aan Henk)
NRC Handelsblad van 14 maart bevat een recensie van het boek Jimi Hendrix: Starting at zero. Bernard Huisman schrijft in zijn recensie: 'Hij [Jimi Hendrix] gaat naar Greenwich Village, begin jaren zestig de artiestenwijk van New York, en speelt daar voor een habbekrats in de bars en clubs. Hier ontmoet hij Bob Dylan, voor wie hij een groot ontzag heeft en van wie hij leert dat een goede stem niet belangrijk is voor een zanger, "als je maar meent wat je zingt."'

1 opmerking:

Anoniem zei

Gisteren vroeg je naar tips voor een Dylan-beginner, vandaag wil ik het omdraaien: ik ben een Townes Van Zandt-beginner, dus weet iemand hier een aanbevelenswaardige plaat van hem?
Frans