Dylan & reclame #6

In mei plaatste ik hier Dylan & reclame #4 over de zogenaamde CBS Benelux liners. Deze liners - afgedrukt op de achterzijde van Nederlandse CBS singleshoezen - bevatten reclame voor CBS singles of elpees. In Dylan & reclame #4 schreef ik over CBS Benelux liner no. 16, 21, 22, 24, 25, 26 en 27.
Met dank aan Dolf kon ik hier een alternatieve versie van no. 21 publiceren & hier kon ik een alternatieve versie van liner no. 27 publiceren.
Inmiddels heb ik ook een single gevonden met liner no. 17, waarop reclame wordt gemaakt voor twee singles van Dylan, zie hier.
De stand tot nog toe: Er wordt dus reclame in de CBS Benelux liners gemaakt voor singles van Dylan in liner no.16 en 17, voor het album Blonde on blonde (liner no. 21, 24 en 25), John Wesley Harding (liner no. 22) en New morning (liner no. 26 en 27).

Inmiddels heb ik negen varianten gevonden op de eerder gepubliceerde liners & één nieuwe, voor mij tot nog toe onbekende liner. Eerst maar even de varianten:

CBS Benelux liner no. 16: identiek aan de eerder gepubliceerde versies, maar nu zwart/wit/blauw i.p.v. oranje of geel.
 CBS Benelux liner no. 22: net als een eerder gepubliceerde versie heeft deze versie een blauwe balk aan de bovenzijde. Bij de eerdere variant (met blauwe balk) zijn de afgebeelde hoezen met zwarte inkt op de hoes gedrukt. Bij deze variant zijn de hoezen in een meer bruine kleur afgedrukt.
CBS Benelux liner no. 24: In Dylan & reclame #4 kon ik alleen een detail van liner no. 24 laten zien. Hierbij de gehele liner:
CBS Benelux liner no. 25: De eerder afgebeelde versie is zwart / wit / paars. Deze nieuwe versie is zwart / wit.
CBS Benelux liner no. 26: De eerder afgebeelde versie heeft een lichtblauwe balk met daaronder de albums in zwart / wit. Drie nieuwe varianten: Eén met een rode balk en de albums in zwart / wit, één met een paarse balk en de albums in zwart / wit & één met een oranje balk en de albums in paars.CBS Benelux liner no. 27: de eerste eerder gepubliceerde versie is volledig zwart / wit, de tweede eerder gepubliceerde versie heeft een paarse balk & de albums in oranjebruin. De eerste nieuwe variant heeft een paarsroze balk en de albums in blauw, de tweede heeft een oranje balk en de albums in paars.


Tot zover de varianten, nu de tot nog toe - voor mij - onbekende liner:
CBS Benelux liner no. 28: Het eerste dat opvalt is dat er in deze liner reclame wordt gemaakt voor twaalf i.p.v. de negen albums in alle voorgaande liners. Verder valt op dat bovenaan - net als in liners no. 26 en 27 - de regel 'The Music Company presents' staat, maar niet meer in een balk. Ook het CBS-logo is kleiner afgedrukt dan in de voorgaande liners.
In deze liner wordt reclame gemaakt voor het album More Bob Dylan greatest hits. De opmaak van de liner is zo dat onder iedere afgebeelde hoes de naam van de artiest staat, daaronder de titel & daaronder het catalogusnummer. Het lijkt erop alsof er bij More Bob Dylan greatest hits geen ruimte was om dit zo te doen. Onder de afgebeelde hoes van More Bob Dylan greatest hits staat:

Bob Dylan
"More Greatest Hits"
CBS S 67239


 

1 opmerking:

Anoniem zei

I think bob Dylan should be considered one of the best lyricists ever regardless of the genre. His music is timeless and even the way he presents his lyrics is unique. Great post keep up the hard work. Check these out IStillGotMyGuitar.