Dylan kort #891 (o.a. Tempest)

Tempest, het nieuwe album in de media: Trouw, de Stentor, 50plus, RTL Boulevard (ze leren het ook nooit, er staat wederom: 'De Amerikaan werd bekend door hits als Like a Rolling Stone, Hurricane en Desire.' 'Like a rolling stone' & 'Hurricane' waren inderdaad (hit)singles, Desire is een album...), Bruno, Artiesten nieuws, Da music, RTL nieuws, Spits, WTF (originele eerste zin...), Metro (En het staat er weer: 'hits als Like a Rolling Stone, Hurricane en Desire'....), de redactie, Nieuwsblad, HLN, De Standaard, Gazet van Antwerpen, The Top of Music, Radio 2, FOK nieuws (hits als... vul ze zelf maar in...), Rockblog, Radio NL (en daar gaan we weer: hits als...), TMT (een keer raden welke hits genoemd worden), Red (incl. 'hits'), Songteksten ('hits'), Enfin, zo gaat het nog een tijdje door, maar ik vind het wel mooi geweest.
Op de website van fanzine Isis wat meer over het 14 minuten durende titelnummer (inderdaad, het nummer over de Titanic), over 'Roll on John' & meer. Zie hier.
Patrick plaatste in een reactie bij het bericht hieronder een URL naar een afbeelding van een Ponitac Tempest (jawel), let vooral even op in welk lettertype 'Tempest' is geschreven... Toeval? Ik dacht het niet! Zie hier.
Newport '65: De teruggevonden gitaar, hier.
Ochtendhumeur, nostalgie, verhaaltjes, etc.: De Franse ep I want you, hier.
De twee afbeeldingen bij dit bericht ontving ik een paar dagen geleden van Josse, waarvoor dank!

Het aantal berichten op het internet over Dylans nieuwe album - Tempest - is enorm. In bovenstaande lijst is slechts een selectie te vinden van wat er op het internet staat. En weer valt op hoeveel kopieerwerk in deze berichten te vinden is. Het gros van de berichten op het net is terug te voeren tot twee, misschien drie 'basisberichten' die geheel of gedeeltelijk gekopieerd zijn zonder bronvermelding of wat dan ook.
Wie heeft die 'basisberichten' geschreven?
Maar vooral: waarom dat klakkeloos kopiëren? Zo moeilijk moet het toch niet zijn om enkele regels zelf te schrijven?
Enfin, genoeg hierover.

Vanavond spelen Dylan en band in Lyon, daarna volgen nog twee concerten (vrijdag en zondag) en daarna is de huidige Europese tournee weer voorbij.

3 opmerkingen:

hans zei

De Dylan-waan van de dag mooi samengevat Tom!

tom zei

@Hans: Dank voor het compliment, Hans.

Anoniem zei

Hoi Tom,
Mooie blog weer.

Ik denk dat er te veel verschillen zijn tussen het lettertype van de Pontiac Tempest en Dylan Tempest om van een overeenkomst te spreken: de 'T' zit niet aan de 'e' vast. Het dwarslijntje van de 'T' is heel anders, de 'm' is verschillend (tweede pootje lager dan eerste), etc. Mijn eerste associatie was dat het Dylan's handschrift is. Waarbij het opvallend is dat de eerste T wel erg op een kruis lijkt.