Dylan kort #898

Jonah Lehrer: Schrijver Jonah Lehrer is in zijn boek Imagine iets te vrij omgesprongen met citaten van Dylan. Het boek zal uit de handel genomen worden. Zie hier, hier, hier en hier (er zijn nog veel meer links, maar deze vier zijn voor nu wel genoeg). Het originele artikel staat hier.
De grote vraag is waar de grens ligt, wat mag nog wel & wat kan echt niet door de beugel. Onwillekeurig denk ik aan The Ballad of Bob Dylan van Daniel Mark Epstein, zie hier.
Floater: Op de foto rechts is een vlag ter aankondiging van Dylans concert op 14 juli in Cap Roig, Spanje te zien. De foto is gemaakt in Calogne, Spanje door Floater.
Verder schrijft Floater dat tijdens het boodschappen doen in Spanje Dylans 'Romance in Durango' door de supermarkt schalde. In Nederland is het ondenkbaar dat Dylan door de supermarkt schalt, laat staan 'Romance in Durango'. (In Spanje is de keuze voor 'Romance in Durengo' al wat minder onwaarschijnlijk aangezien daar dit nummer in 1977 op single werd uitgebracht).
Tot slot legt Floater nog een mogelijke link tussen het album Tempest & Dylans 'Tell ol' Bill' van de soundtrack-cd North Country. 'Tell ol' Bill':
The tempest struggles in the air
And to myself alone I sing
It could sink me then and there
I can hear the echoes ring.

Met dank aan Floater!
'Early Roman king': Gisteren schreef ik hier dat 'Early Roman kings' de eerste single van Tempest zal worden (te downloaden vanaf 7 augustus). Op Facebook las ik net dat deze single / download waarschijnlijk alleen in Amerika te verkrijgen zal zijn.
Kinky Friedman: Kinky Friedman heeft een tijdje deel uitgemaakt van The Rolling Thunder Revue, maar daar wil ik het nu niet over hebben. Waar ik het wel over wil hebben, zijn de boeken van Kinky Friedman.
Een paar jaar geleden kocht ik bij een kringloopwinkel het boek Elvis, Jezus & Coca-Cola van Kinky Friedman. Elvis, Jezus & Coca-Cola is een detective & ik houd helemaal niet van het lezen van detectives. Het is gewoon mijn ding niet. Maar de naam Kinky Friedman wekte mijn nieuwsgierigheid & daar heb ik geen spijt van gekregen. Elvis, Jezus & Coca-Cola is een fantastisch boek vol gitzwarte humor. Ik heb het in één adem uitgelezen. Tot mijn stomme verbazing speelde niet alleen Larry 'Ratso' Sloman - je weet wel, de auteur van On the road with Bob Dylan - een rol in Elvis, Jezus & Coca-Cola, maar ook Bob Dylan.
Een maand of  vier geleden vond ik het boek Moordtijd in de Village van Kinky Friedman, wederom geweldig, wederom vol gitzwarte humor, wederom in één adem uitgelezen. In Moordtijd in de Village komt Dylan niet voor, maar dat is geen reden om Moordtijd in de Village niet te lezen (iets meer hierover in mijn binnenkort te verschijnen boek Luister je nou alweer naar Bobby).
Eergisteren kwam ik op een boekenmarkt een derde detective van Kinky Friedman tegen: Moord op muziek. Gelijk gekocht, zonder enige twijfel. Ik heb er nog geen letter in gelezen, maar tijdens het doorbladeren kwam ik de naam 'Dylan' al tegen...
Dylan & detectives: naast de boeken van Kinky Friedman is er natuurlijk de detective Blood on the tracks van Tom Grasty (stampvol Dylan).

1 opmerking:

Ton de Kruyff zei

Aandacht voor Kinky! Heel goed Tom. Ik herlas laatst "God bless John Wayne" en vond het nog steeds prachtig. Hij is geen onverdienstelijk zanger ook, zijn "They don't make jews like Jesus anymore" zou je best een klassieker kunnen noemen.