Dylan kort #793 ['George Jackson' op cd]

De afleveringen van 'Dylan kort' dienen zich momenteel vlot na elkaar aan. Het is blijkbaar een tijd van veel nieuws.
Een tijdje geleden vroeg een lezer van de blog mij - via de e-mail - na het horen van 'George Jackson' (acoustic version) op de radio, of dit nummer ook op cd te krijgen is. Ik mailde hem toen dat deze versie van 'George Jackson' op een (onbetaalbare) Japanse promo cd is verschenen & op de inmiddels bijna onvindbare - alleen in Nederland uitgebrachte - 3 cd versie van The Essential Bob Dylan uit 2003.
Daar komt nu verandering in. Eind deze maand verschijnt Listen Whitey! the sounds of black power 1967 - 1974 op cd & dubbelelpee. Op Listen Whitey! staat de akoestische versie van 'George Jackson'. Zie hier.
De voorzijde van de hoes van deze cd bevat van foto van Huey Newton met in zijn handen Dylans album Highway 61 revisited. Zie ook hier en hier.

Het gedicht 'The darkest hour' van Staf de Wilde, hier.
Recensies van Chimes of freedom: hier, hier.
Chimes of freedom is (uiteraard) ook te koop via iTunes (album of losse tracks), inclusief een aantal nummers die niet op de cd-versie staan. Zie hier.

2 opmerkingen:

Ton de Kruyff zei

Dank voor t opmerken van "Listen Whitey!". Niet alleen door Dylan, of vanwege Dylan kon dat wel eens een mooie cd (met boek) worden.

hans zei

Ik zie nu dat George Jackson op 'Listen Whitey' niet te koop is via I-Tunes. Daar bestaat deze CD uit 15 nr's ipv 16.