Hoe klinkt het? #4

In 'Dylan kort #801' vroeg ik over het album Infidels 'hoe klinkt het?'
Het vierde antwoord komt van Corry:

Beste Tom,

Allereerst hartelijk dank voor de tip m.b.t. marktplaats. Heb er wat aan overgehouden al was 'song and dance man"tot mijn spijt al net weg.
En ja Infidels is wat mij betreft een goede plaat/cd. En die titel: ach het zou natuurlijk ook nog op ons luisteraars kunnen slaan. Alle" infidels"die Dylan zijn geloof op de drie voorafgaande platen en in concerten toen zo kwalijk namen. Maar dat is mogelijk te cynisch? Overigens vind ik met name Slow Train en Shot of Love zeker heel goed aan te horen.
Ik ben zelf theoloog. Als ik een preek moet maken (voor mij altijd een moeilijk proces) komen Shot of Love en Infidels nog al eens voorbij. Niet perse omdat ik de theologie/exegese achter de teksten deel, wel vanwege de emotie die er uit spreekt. En omdat je in de teksten de twijfel terug (begint) te horen, misschien het besef, dat je het inderdaad moet doen zonder volstrekte zekerheid. En ondanks dat toch wilt blijven vasthouden aan zo iets onmogelijks als een God, die het heeft over recht voor ieder, vrede en liefde sterker dan de dood.
Every grain of sand, jokerman, man of peace en I and I (no one can see my face and live) kunnen me bij tijd en wijle tot tranen roeren.
Nou ja, het is laat.
Hartelijke groet,
Corry

Geen opmerkingen: