Dylan kort #793 - aanvulling

In 'Dylan kort #793' nam ik o.a. een link op naar de website van De Standaard met een recensie van Chimes of freedom. Ik moet bekennen dat ik niet de moeite heb genomen om het stuk te lezen, alleen een link heb geplaatst, tot Simon [waarvoor dank] mij wees op de volgende zinnen op deze site: 'Zo zagen we Mark Knopfler vorige herfst nog samen met Dylan op het podium in Antwerpen. Zijn versie van het wondermooie "Farewell Angelina" ligt dicht bij de versie die Dylan voor Frank Sinatra's 75ste verjaardag speelde.'
What the f#ck! Het enige dat klopt is dat 'ze' Mark Knopfler vorige herfst op hetzelfde podium als Dylan hebben gezien, in Antwerpen. Of wacht nee, ook dat klopt niet. Er staat 'samen met Dylan'. Knopfler & Dylan speelden in Antwerpen welles waar op hetzelfde podium, maar na elkaar, zeker niet samen. Dat is nog de kleinste fout.
Wat daarna volgt, valt in tweeën uiteen:
1. Op Chimes of freedom is 'Farewell Angelina' door Mark Knopfler te vinden;
2. Dylan speelde 'Farewell Angelina' tijdens op het feestje voor Frank Sinatra's 75ste verjaardag.
Om te beginnen met de eerste: Mark Knopfler is zeker op Chimes of freedom te vinden, maar hij haalt niet 'Farewell Angelina' door de mangel, maar 'Restless farewell'.
Ach ja, twee titel met het woord 'Farewell' erin.
Dan het tweede punt. Dylan speelde inderdaad op een feestje voor Sinatra (1915 - 1998) in 1995, om precies te zijn op 19 november 1995. Maar wie een beetje kan rekenen - Sinatra werd geboren op 12 december 1915 - weet dat het niet om Sinatra's 75ste, maar 80ste verjaardag ging.
En wat speelde Dylan voor Sinatra? Niet 'Farewell Angelina', maar 'Restless farewell'...

Tot mijn schrik zie ik dat de recensie is geschreven door Peter Mestach. Ik ken Peter Mestach als een man met een passie voor Dylan & een ongehoord grote kennis van Dylans werk. Ik kan bovenstaande dan ook geheel niet rijmen met wat ik elders van Peter Mestach heb gelezen.
Zou hij zich vergist hebben? Tijdgebrek? Zou een editor zijn stuk verprutst hebben? Ik weet het niet.

Geen opmerkingen: