AO

Wie mij een beetje kent, weet dat ik enorm veel lol beleef aan het vinden van Dylan in boeken & tijdschriften die niks, noppes, nada met Dylan te maken hebben. Vanmiddag was het weer raak, bij de kringloopwinkel: AO-boekje 1405, 17-3-1972 met de titel Onrustig Amerika (geschreven door prof. dr. A.N.J. den Hollander) bevat eigenlijk helemaal geen Dylan. Wel bevat dit boekje een afbeelding van een cover van het blad Rolling stone met het bijschrift: 'De veranderde mentaliteit is door talloze blaadjes uit de zg. undergroundpers geactiveerd. Sommige van deze uitgaven hebben zich kunnen ontwikkelen tot een soort linkse opiniebladen. Een voorbeeld is het in San Francisco uitgegeven "Rolling Stone"'
En ook in dit bijschrift geen Dylan. Maar, o toeval, laat de man of vrouw verantwoordelijk voor de illustraties, nou net de Rolling stone van 16 maart 1972 hebben uitgekozen. En op de cover van die Rolling stone staat Dylan :-)

Dit is het derde AO-boekje waarin ik Dylan ben tegengekomen.
De andere twee - voor de liefhebber - zijn:
- AO-reeks boekje 1105: Tienermuziek
- AO-reeks boekje 1304: Underground

Mocht je Dylan in een roman, een dichtbundel, een essaybundel, een AO-deeltje, tijdschrift, noem maar op tegenkomen, dan hoor ik het graag! (tom_dylan@hotmail.com)

Geen opmerkingen: