boeken, boeken, boeken... #4

De lijst met boeken van Corry. Zoals je kunt lezen, is Corry nog op zoek naar het boek Song and dance man III van Michael Gray. Mocht je een exemplaar hebben liggen dat je eventueel van de hand wilt doen, mail mij dan even [tom_dylan@hotmail.com]. Dan zorg ik dat je mail bij Corry terecht komt.

Beste Tom,

Had het je beloofd en daar gaat ie dan. Niet persé in volgorde van voorkeur.

Chronicles volume I, Bob Dylan. Naar mijn mening moet deze wel bovenaan. Dylan zelf aan het woord.Geen autobiografie in de klassieke zin, meer een soort "herinneringen op gevoel". Zeer lezenswaardig.

Dylan in America, Sean Wilentz. Vanwege de muziek- en culturele geschiedenis, waar Dylan uit voortkomt.

Performing Artist (I,II en III, of is dit smokkelen???), Paul Williams. Omdat dit boek gaat over de concerten/optredens van Dylan en dat behoorlijk uitputtend.

No Direction Home, Robert Shelton. In mijn ogen een goede biografie. Al gaat ie maar tot midden jaren tachtig. Overigens ben ik nog geen enkele biografie tegen gekomen, ook die van Clinton Heylin niet, die echt veel aandacht besteed aan de jaren na pak weg midden jaren '80, behalve dan om op te sommen welk successen en uitglijers er vanaf die tijd geweest zijn . De nadruk ligt bij alle biografieën die ik ken toch op 1961-1971(1976).

The Never ending Star, Lee Marshall. Omdat dit boek heel helder de sociologische achtergronden van Dylan's populariteit toen en nu duidelijk maakt.

Bob Dylan, like a complete unknown, David Yaffe. Gewoon een leuk boek rond een viertal thema's.

Dylan's visions of sin, Christopher Ricks. Omdat het over de teksten gaat. Misschien is de theorie erachter wat vergezocht, maar ik vond het boeiend.

Dylan on Dylan, edited J.Cott. Interviews, interviews. Weer Dylan aan het woord, hoe ontwijkend ook.

Dylan in de studio, Patrick Roefflaer. Verslag van alle uitgebrachte studio opnamen, jawel t/m de allerlaatste Christmas in the Heart. Daarom deze en niet een andere.

En tot slot al weer smokkelen, Revolution in the Air en Still on the road, Clinton Heylin. Zelfde als hierboven, maar dan uitgebreider en niet volledig al scheelt het niet veel.

PS! Ik heb lang geaarzeld over Behind the Shades, revisited (Heylin), goed boek, maar......wordt naar mijn smaak met name in de laatste hoofdstukken nogal prekerig (hij zou toch eigenlijk niet enz)

Het zou kunnen dat Song and Dance Man III (M.Gray) als een essentieel Dylanboek moet worden aangemerkt. Helaas nooit gelezen en kan het ook nergens vinden. Had het zoals je weet bijna vorige week kunnen kopen als iemand mij niet net was voorgeweest. Pech. Weet jij misschien of en zo ja waar het nog te krijgen is?
Over Gray gesproken: Als iemand echt is geïnteresseerd in zowat alle weetjes en feiten m.b.t. Dylan dan zou hij/zij the Dylan Encyclopedia van Gray kunnen kopen. Inderdaad een encyclopedie van A t/m Z. En nog tamelijk lezenswaardig ook. Maar niet in bovenstaand lijstje, want erg dik(dus lastig vast te houden. Maar prima naslagwerk.

Ik hou het hierbij anders wordt het wel erg lang,

Hartelijke groet,
Corry

Geen opmerkingen: