My own love song

Eerder schreef ik hier dat de soundtrack van My own love song volgens regisseur Dahan nieuwe versies van Precious angel en What good am I zou bevatten, naast een aantal instrumentale stukken door Dylan en band opgenomen tijdens de sessies voor Together through life. Kijkend naar de trailer van My own love song hier, een andere trailer dan de eerder hier geplaatste trailer met Griekse ondertiteling, hoor ik wel Precious angel door Dylan, maar niet in een nieuwe uitvoering. Het is de 'oude', bekende versie van Slow train coming.
Even verder zoekend op dezelfde website waar ook de trailer te bekijken is, vind ik een lange lijst met alle muziek die voor de film gebruikt is, en dan valt mijn mond toch wel even open. Vanuit Dylan-oogpunt is deze lijst in vier 'categorieën' te verdelen: 1. reeds bekende nummers van Dylan uitgevoerd door Dylan; 2. (waarschijnlijk) instrumentale nummers door Dylan geschreven en mogelijk ook - zoals eerdere berichten vermeldden - door Dylan en band tijdens de sessies voor Together through life opgenomen; 3. nummers door Dylan geschreven, maar door anderen uitgevoerd; en 4. overige nummers.
Zoals ik schreef: mijn mond viel open, met name door de lange lijst instrumentale door Dylan speciaal voor deze film geschreven nummers.
Ik ga er overigens van uit dat de nummers uit deze lijst tijdens het bekijken van de film te horen zijn, maar niet noodzakelijkerwijze allemaal op de soundtrack-cd terug te vinden zullen zijn.

1. reeds bekende nummers van en door Dylan:
Forgetful heart
Life is hard
I feel a change coming on
It's all good
Beyond here lies nothing

2. instrumentale nummers door Dylan geschreven:
Buble bee
Snow falling
Life is hard (instrumental)
New Orleans drums
Blues club (playback)
East Texas
Jane's lament
Billy #30
Road weary
Robbie Robert's lament
Jane's step
Sweeping the floor
Joey's theme
Driving south
Back alley
Click clack
Swingin'

3. nummers door Dylan geschreven, maar door anderen uitgevoerd:
Georges Drakoulias - Wat good am I (2 keer)
Renee Zellweger - Precious angel
Forest Whitaker - What good am I
Don Sparks - I believe in you
Renee Zellweger - Life is hard


4. overige nummers:
Roy Eaton - Préludes, Opus 28#6 in b Minor (Chopin)
Roy Eaton - Préludes, Opus 28#4 in e Minor (Chopin)
Roy Eaton - Préludes, Opus 28#15 in Db Major (Chopin)
Renee Zellweger - This land is your land
The Bourbon street stompers - Down by the river side
Naxos - Nocture 7 (Chopin)
Robert Johnson - Me and the devil blues
"source music" - Late night blues for Leroy Carr

Bovenstaande lijst ziet er goed uit, maar dan blijf ik wel een 'probleem' zitten. De eerder hier geplaatste trailer met Griekse ondertiteling, bevatte versies van It's all good en Beyond here lies nothing waarvan de backing track afkomstig is van Together through life, maar de vocalen van iemand anders zijn dan van Dylan. Deze twee zijn beide niet terug te vinden in bovenstaande lijst...

O ja, tot slot, My own love song gaat op 7 april in première.

Geen opmerkingen: