Record Store Day

Volgens een bericht op twitter brengt Sony op 13 april - Record Store Day - een kopie van de testpersing van Blood On The Tracks op vinyl uit. De grote vraag is - als dit doorgaat - of het een kopie van de daadwerkelijke testpersing is, of - en dit lijkt mij waarschijnlijker - een reconstructie van de testpersing met song van More Blood, More Tracks. Dat lijkt muggenziften, maar er is een belangrijk verschil tussen de twee mogelijkheden: de versie van "Idiot Wind" op de originele testpersing is niet te vinden op More Blood, More Tracks en dus zal een reconstructie van de testpersing met songs van More Blood, More Tracks nooit identiek zijn aan de originele testpersing.


1 opmerking:

Anoniem zei

Ik zou zeggen, dat de Idiot Wind met orgel overdub zoals op de originele testpersing niet op More Blood stond, geeft mij het idee dat dit expres is gedaan met het oog op deze RSD uitgave, die dan die mix zal bevatten, en ook de reverb op alle nummers zoals dat het handelsmerk van de producer Ramone was. Dus niet een verzameling van nummers geplukt van More Blood, die hebben we al met de lp versie daarvan, plus outtake Up to Me... Maar het blijft gissen!

groet hans altena
(en gek genoeg ben ik het officiële 1975 album alleen maar meer gaan waarderen... snap niet goed waarom ik die toch verkies, met dan slechts het bijtende gemis van Up to Me)