Twee tijdschriften en een dichtbundel

In "Dylan kort #1072" schreef ik kort over het tijdschrift Jazzism en opperde ik de vraag of in dit tijdschrift misschien iets zou staan over Shadows In The Night. Ik heb vanochtend bij de lokale tijdschriftenverkoper de bewuste aflevering van Jazzism doorgebladerd en niks over Shadows In The Night gevonden.
Voor de verzamelaar die alles wil hebben is er de nieuwe aflevering van HP De Tijd. In deze HP De Tijd is veel aandacht voor muziek. In al die stukken over muziek komt Bob Dylan een of twee keer even voorbij. Niks nieuws, niks opzienbarends. De cover van die HP De Tijd is ook wel aardig. Die cover is gemaakt door Theo van den Boogaard, dè Theo van den Boogaard die in 2013 onder de naam Theo Bogart het boek Bob Dylan Illustrated publiceerde (zie hier).
Op de cover van HP De Tijd staat een grote luidspreker waaraan een koptelefoon en een iPod hangen. Aan de voet van die luidspreker liggen allerlei albums, deels op stapels, zowel op vinyl als cd. Een van de albums aan de voet van die luidspreker is Bob Dylans Blood On The Tracks.
Na het lezen van HP De Tijd ben ik gaan lezen in de dichtbundel Present: New Poems / Song To The Beloved van Yvonne Richman. Die dichtbundel heb ik besteld nadat ik op Facebook een bericht over deze bundel las. Richman heeft zich - zo begreep ik uit het bericht - laten inspireren door velen, maar vooral door Bob Dylan. Daarnaast staan op de achterzijde van de bundel zes tekeningen van de hand van Richman en op twee van die tekeningen is Bob Dylan te zien. Een ding is wel duidelijk bij het staren naar die tekeningen: Yvonne Richman is geen Theo van den Boogaard.
Ook de paar gedichten in Present: New Poems / Song To The Beloved die ik toch nog toe heb gelezen stemmen me weinig hoopvol. Ik vraag me zelfs af of ik de teksten in dit boek poëzie zou willen noemen. Het zijn eerder zweef-verhaaltjes in gebroken regels.
Heb ik daarom spijt van de aanschaf van dit boek? Allerminst. Wanneer ik het boek niet gekocht zou hebben zou de nieuwsgierigheid altijd blijven kriebelen.

1 opmerking:

hans altena zei

Shadows ligt in de winkels, kon even in de pauze er tussenuit om hem te halen bij mijn trouwe platenboer Joep in Ede, persing lijkt op het oog feilloos, hoes is een verrukking! maar luisteren zal moeten wachten tot vannacht! Weer presteert Dylan het om je vlinders in de buik te geven bij het ontvangen van zijn nieuwste plaat!