Inside Llewyn Davis soundtrack

Na lang wachten heb ik 'm dan eindelijk in huis: de soundtrack van de nieuwe film van Joel & Ethan Coen: Inside Llewyn Davis. De cd zit in een kartonnen hoesje, zeg maar een elpeehoes op cd-formaat. Het bijbehorende boekwerk bevat - naast de songteksten - helaas niet tot nauwelijks informatie over de nummers op deze cd.
Inside Llewyn Davis speelt zich af in de folkscène aan het begin van de jaren 60. De muziek op de soundtrack is dan ook folk, voor een groot deel recentelijk opgenomen. De voornaamste reden voor de Dylan-liefhebber om deze cd te kopen is track 13 op deze cd: 'Farewell' van Bob Dylan. Volgens de hoes een 'unreleased studio version'. Het is een schitterende, langzame versie van 'Farewell' die - helaas - vrij abrupt stopt. Is de opname voor deze soundtrack ingekort of is dit ook zo op de originele studiotape?
Naast Dylans 'Farewell' staan er op deze cd een aantal nummers (door andere artiesten) waarvan de titels menig Dylan-liefhebber bekend in de oren zullen klinken: 'Fare thee well (Dink's song)', 'Five hundred miles', 'The Auld triangle' en 'The Roving gambler'.
Ik moet bekennen dat ik van een groot aantal nummers op deze cd onder de indruk ben, met als positieve uitschieter - naast Dylans 'Farewell' - 'Green, green rocky road' door Dave van Ronk.
Nu is het wachten tot Inside Llewyn Davis in een bioscoop in de buurt draait.

3 opmerkingen:

Unknown zei

Het blog volume neemt weer behoorlijk toe!!! Mag ik aannemen dat het stukken beter gaat met je gezondheid? Na die prachtige concerten in de HMH kan het bijna ook niet anders. :-)
Take care.

Anoniem zei

Laten we hopen dat dat de reden is en niet het tegenovergestelde... Tom gaat net als Bob door tot ie erbij neervalt!;-)
Frans.

tom zei

Het gaat beter, dank. Maar er is vooral een (noodzakelijke) gedachteverandering. Voorheen vond ik dat er iedere dag iets op de blog moest, nu post ik alleen wanneer er iets te melden valt en op dit moment is dat inderdaad erg veel:-)