Dylan nieuws #7

En ook gisteravond - voor de derde avond op rij - speelde Dylan Visions of Johanna. Mijn verwrongen geest heeft de neiging om daar iets achter te zoeken. Onzin natuurlijk.
Ik schreef een paar jaar geleden ruim zesduizend woorden over Visions of Johanna. Het stuk ligt nog op de plank. In essentie is het wel een aardig stuk, al moet - na het lange liggen - eerst het stof tussen de woorden vandaan geblazen worden.
Visions of Johanna, hoezeer de puzzelstukken tijdens het luisteren ook op de juiste plaats blijven vallen, het blijft een puzzel. En toch is het glashelder.
De regen valt, een mooi moment om Visions of Johanna op te zetten & door het raam naar de druppels te staren. Wat op de plank ligt, verzuurt niet. Ooit zal het wel ergens op haar plek vallen.

Sinds een aantal dagen staan er afbeelding van The Drawn blank series 2011 op het net. Je kunt ze hier bekijken.
Ik heb wel een zwak voor Man on the bridge, Mexico en Woman in red lion pub. Persoonlijk blijf ik The Drawn blank series beter vinden dan The Brazil series. Mijn schoonvader de kunstenaar is het daar niet mee eens. Hij was onder de indruk van The Brazil series, niet van The Drawn blank series.

Bob Dylan was de Jay-Z van zijn tijd, aldus kleinzoon Pablo Dylan (zie ook het bericht hieronder). Een erg slimme uitspraak van een vijftienjarige jongen. Aan de ene kant toont hij een brok respect voor opa's werk, aan de andere kent schept hij ook duidelijk afstand tussen zijn muziek & opa's muziek.

Voor de start van de verkoop van kaarten voor het concert op 20 oktober, werden er op het internet kaarten aangeboden voor 119 euro. Nu de voorverkoop is gestart, zijn de prijzen op bijvoorbeeld marktplaats gezakt naar prijzen vanaf 75 euro.
Tijdens het concert in 2009 stond voor mij in de rij bij de ingang een vrouw met een via marktplaats gekocht kaartje. Ze mocht er niet in. Haar kaartje was wel echt, maar de oorspronkelijke koper had het bewuste kaartje meerdere malen uitgeprint. Blijkbaar was er al iemand binnengekomen met een kaartje met dezelfde barcode.
Trek zelf je conclusies maar.

Geen opmerkingen: