Bob Dylan in Nederland

Met groot plezier kan ik vertellen dat over enkele maanden mijn boek Bob Dylan in Nederland 1965 - 1978 uitgegeven zal worden. De contracten met de uitgever zijn inmiddels getekend, momenteel ben ik bezig met de laatste correcties aan het manuscript.
In Bob Dylan in Nederland besteed ik o.a. aandacht aan alle in Nederland uitgebrachte platen en singles van Dylan in de periode 1965 - 1978, de aandacht voor Dylan in Nederlandse (muziek)tijdschriften en op de Nederlandse radio, en het eerste concert van Bob Dylan in Nederland op 23 juni 1978.
Na jaren speurwerk & met dank aan een groot aantal mensen die zo vriendelijk zijn geweest om mij te woord te staan en / of mij toegang te geven tot hun archieven, is het mij gelukt om in Bob Dylan in Nederland een zo'n compleet mogelijk beeld te geven van de opkomst van Bob Dylan in Nederland t/m het eerste concert in Nederland.
Mede hierdoor bevat Bob Dylan in Nederland een grote hoeveelheid niet eerder gepubliceerde informatie.

Waarom werd pas in 1965 voor het eerst een single van Dylan in Nederland uitgebracht?
Waarom staat er op de achterzijde van de elpeehoes van Nederlandse persingen van o.a. Another side of Bob Dylan "(c) 1967", terwijl deze plaat duidelijk niet pas in 1967 voor het eerst uitkwam?
Waar komt het idee vandaan dat Bob Dylan & the Band in 1974 door Europa zouden touren?
Het allereerst fanzine over Dylan werd in Nederland gemaakt, wie zat hier achter?
Hoe zit het met de pogingen om Bob Dylan in 1965 naar Nederland te halen voor een televisieoptreden? En in 1966?
Waarom trad Bob Dylan in 1978 wel in Nederland op, maar niet in België?
Hoe kwam dit allereerste optreden in Nederland tot stand & hoe verliep het?
Het antwoord op deze & meer vragen geef ik in Bob Dylan in Nederland 1965 - 1978.

Mocht je er prijs op stellen om vlak voor publicatie van Bob Dylan in Nederland een e-mail van de uitgever te krijgen met daarin o.a. informatie over waar en hoe Bob Dylan in Nederland aan te schaffen is, laat het mij dan even weten door een e-mail te sturen naar tom_dylan@hotmail.com

5 opmerkingen:

peerke zei

Mag ik de eerste zijn om je te feliciteren? Ik kijk er naar uit om al die achtergrondverhalen te lezen. Ik ben er zeker van dat het zeer diepgaand en interessant zal zijn.

CultureEye zei

gefeliciteerd, lijkt me een interesant boek

Ton de Kruyff zei

Weer een mijlpaal. Mooi Tom.

Frans zei

Van harte proficiat! Om trots op te zijn.

bobbyperu zei

Ook namens mij gefeliciteerd. Maar... Bo Diddley zei, You can't judge a book by its cover. Dat schilderijtje wordt toch niet de kaft mag ik hopen??!! Het spijt me dat ik het zeggen moet, ik wil niemand beledigen, maar het is echt verschrikkeluk slecht.