Dylan nieuws #5

In de OOR die momenteel in de winkel ligt, een te korte maar terecht positieve recensie van Bob Dylan in de studio van Patrick Roefflaer. De recensent, Jasper van Harskamp, schrijft o.a. 'Waarom zijn die studioplaten zoals ze zijn en hoe zijn ze zo geworden?' is de vraag op de achterflap. ook de niet-Dylan adept zou het denk ik willen weten. Mooie aanvulling, terwijl je denkt dat over Bob Dylan nu zo zoetjes aan wel alles geschreven is. [met dank aan Peerke voor de tip]
Ook Hollands Diep heeft een beetje Dylan tussen de covers. Alja was zo goed mij een foto van het stuk met de titel I want you; Bob Dylan voor Françoise Hardy te sturen, waarvoor dank.
Vandaag viel Platenblad door de brievenbus, op de cover twee foto's van Dylan & Donovan. In Platenblad een uitvoerig artikel van Rob de Haan, met de titel De wording van Bob Dylan. De inhoud van dit stuk volgens de inhoudsopgave: Het verhaal van Dylan, vanaf het moment dat hij ervan overtuigd raakte dat het zijn roeping was om profmuzikant te worden tot en met de release van zijn debuutalbum. Ik heb het bewuste artikel nog niet gelezen - staat op de planning voor vanavond - ik kan er dus nog niet over oordelen. [waarom Donovan met Dylan op de cover? Hehttp://www.blogger.com/img/blank.gift antwoord is simpel: in dit Platenblad de favoriete Donovan albums, gekozen door de Platenblad-lezers.]
Voor informatie - voor zover bekend - over de aanstaande Europese tournee: zie hieronder. Frits ziet de combinatie Dylan / Knopfler wel zitten, zie hier.
Een paar dagen geleden meldde ik dat er twee nieuwtjes aan zaten te komen, de eerste was natuurlijk de aanstaande Europese tournee, inclusief concerten in België en Nederland. De voorverkoop voor het concert in België start op 19 juli.
Het tweede nieuwtje volgt nog...

Geen opmerkingen: